Ovaj konj ulazi u bolnice i tješi pacijente koji će ubrzo umrijeti: “Imaju nevjerojatan odnos”

Peyo je 14-godišnji pastuh iz Francuske koji većinu vremena živi uobičajenim konjskim životom, obožava trčati, valjati se po travi… Ali, on je daleko od običnog konja, on je zapravo konj-terapeut. Zovu ga dr. Peyo.

Vrlo lako se povezuje s ljudima pa dva puta mjesečno obilazi lokalne staračke domove i bolnice. Ulazi u bolesničke sobe i pacijentima donosi radost – na nekoliko minuta zaborave na sve tegobe, nasmiju se, maze se s njim, uživaju.

Posebno se trudi utješiti one koji su jako bolesni. Ljudi ga obožavaju. Kada Peyo uđe u prostoriju, atmosfera se u sekundi promijeni, od tmurne postane vedra, a na licima se razvuku osmjesi.

Nitko ga ne prisiljava da se približi starim i bolesnim ljudima, radi to jer to voli i želi. Hoda po bolnici ili staračkom domu i sam bira sobe u koje će ući i ljude kojima će prići, koliko dugo će ostati u nečijem društvu…

Posebno osjetljiv je na jako bolesne i nemoćne pa se kod njih zadržava najdulje. Kao da posjeduje neko posebno osjetilo, točno zna kome je njegovo društvo najpotrebnije.

Poseban odnos ima sa jednim mladićem koji u bolnici umire, malo vremena mu je ostalo. Iako ima problema u komunikaciji, sa Peyom se nekako dobro razumije, imaju nevjerojatan odnos.

Peyo zna stati iznad njega i promatrati ga, a jednom je mladića to toliko dirnulo da se rasplakao. Vidio je u očima ove divne životinje koliko suosjeća s njim.

Liječnici su kasnije rekli kako mladićevo lice nekako posebno zasja kada mu u sobu uđe Peyo, sjajem koji nisu imali prilike vidjeti na njemu sve dok mu prvi put nije došao do kreveta.

Osoblje u staračkim domovima i bolnicama kaže kako njegove posjete imaju ogroman pozitivan utjecaj na njihove štićenike. Uz Peyu se uvijek nalazi Hassan, čovjek koji vodi brigu o njemu – nerazdvojni su.

Pogledajte ovog predivnog pastuha i u videu:

(www.jabuka.tv)2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.