Otvorena izložba akademske grafičarke Antonije Gudelj

U Franjevačkoj galeriji u Širokom Brijegu otvorena je izložba grafika i slikocrteža pod nazivom ‘Mitovi morskih dubina’ autorice akademske grafičarke Antonije Gudelj.

”Antonija Gudelj uviđa bitnost sadašnjeg trenutka i ne bježi od realnosti nego se suočava s njom. Priroda joj daje borbenu snagu i pomaže joj da nađe ljepotu u tišini, konzumirajući život bez zadrške i ustrčavanja”, rekao je prigodom otvaranja izložbe akademski slikar Josip Mijić, koji je postavio izložbu.

”Jednu dubinu ima pojavni svijet, a drugu dubinu ima duhovni svijet. Te dvije dubine nosi Antonija u svom stvaralaštvu i prenosi ih na studente”, rekao je između ostalog fra Vendelin Karačić umjetnički voditelj Franjevačke galerije.

Izložbu je otvorio Miljenko Galić savjetnik ministrice obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH, a za potpuni ugođaj pobrinuli su se voditeljica Željka Šaravanja i širokobriješka glazbenica Lucija Zovko.

Od 2010. godine Antonija Gudelj radi na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu kao asistent na Odsjeku grafike. Članica je Udruge likovnih umjetnika Hrvatske u Splitu od 2006. godine i Udruge likovnih umjetnika BiH u Sarajevu od 2008. godine. Magistrirala je 2010. godine na poslijediplomskom studiju na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu na Odsjeku grafike kod mentora Akademika profesora Dževada Hoze.

izlozba_gudelj1

(www.jabuka.tv)

Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.