Otvoren 2. Poziv: Na raspolaganju 26 milijuna eura za projekte

Otvoren je 2. Poziv na dostavu projektnih prijedloga u okviru Interreg IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014. – 2020.

Kroz program Europske teritorijalne suradnje osigurana su bespovratna sredstva za područja: poduzetništvo, socijalna uključenost, turizam, zaštita okoliša i zdravlje.

Raspoloživa sredstva su 26 milijuna eura: 25.966.626,00 eura, od čega je 22.579.675,00 eura iz EU sredstava, dok nacionalno sufinanciranje iznosi 3.386.951,00 eura.

Sredstva su namijenjena prihvatljivim prijaviteljima, a o poticanju i iskustvima iz Europskog parlamenta razgovarale su na sastanku voditeljica Centra za EU integracije i projekte Sveučilišta u Mostaru prof.dr.sc. Mirjana Milićević i zastupnica u Europskom parlamentu mr.sc. Ivana Maletić.

Drugi Poziv na dostavu projektnih prijedloga provodi se u okviru Interreg IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska–Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014. – 2020., financira se iz Europskog fonda za regionalni razvoj i IPA sredstava te pridonosi Europskoj teritorijalnoj suradnji kao drugom cilju Kohezijske politike 2014. – 2020.

Cilj programa je jačanje društvenog, gospodarskog i teritorijalnog razvoja prekograničnog područja kroz provedbu zajedničkih projekata kroz prioritetne osi:

1. Jačanje kvalitete usluga u sektoru javnog zdravstva i socijalne skrbi
1.1. Poboljšanje usluga u sektoru javnog zdravstva i socijalne skrbi u prekograničnom području
2. Zaštita okoliša i biološke raznolikosti, poboljšanje prevencije rizika i promicanje održive energije i energetske učinkovitosti
2.1. Promicanje i poboljšanje zaštite okoliša i prirode i sustava upravljanja za sprječavanje rizika
2.2 Promicanje i poboljšanje iskorištavanja obnovljivih izvora energije s ciljem jačanja energetske učinkovitosti
3. Doprinos razvoju turizma i očuvanje kulturne i prirodne baštine
3.1. Jačanje i diversifikacija turističke ponude prekograničnim pristupima te omogućavanje boljeg upravljanja i održivog korištenja kulturne i prirodne baštine
4. Jačanje konkurentnosti i razvoj poslovnog okruženja u Programskom području
4.1. Poboljšanje institucionalne infrastrukture i usluga kako bi se ubrzao razvoj konkurentnosti i poslovnog okruženja u Programskom području.

Poziv na dostavu projektnih prijedloga je otvoren do 20. prosinca 2018. u 12 sati.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Nitko pa ni oni ne daju đžabe novac nego nas na taj način stavljaju u dužničko robstvo.Uzmu kredite troše a ovi će uzimati imovinu i prirodna bogatstva da se namire.Nema bespovratno ništa.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.