Dalić: “Ostat ću isti i kavu piti s onima s kojima sam je i prije pio”

Reprezentacija je bila moj san. Još u ožujku sam odlučio da odlazim, ali na kraju nisam mogao, kazao je Zlatko Dalić, najuspješniji hrvatski nogometni izbornik, prilikom gostovanja na 11. Weekend Media Festivalu, koje je prvog dana festivala u Rovinju izazvalo ogroman interes posjetitelja. Svi su željeli fotografiju s njim.

Nogomet je najvažnija sporedna stvar na svijetu i razumijem interes javnosti. Ono što je meni jako bitno je da ću ostati isti i nastaviti piti kavu s onima s kojima sam je i prije pio, kazao je Dalić.

Lider Vatrenih govorio je i o tajni njihova uspjeha na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji. Prema njegovim riječima, ključ je u individualnom pristupu svakom igraču.

Niti jednu odluku nisam donio bez njih. Uvijek sam razgovarao s njima i pitao ih za mišljenje te tek tada odlučivao o svemu. Bezgranično sam im vjerovao, a tražio sam isto i od njih. To povjerenje je svakodnevno raslo i na kraju smo jednostavno “kliknuli”. Mislim poslije pobjede nad Argentinom, otkrio je Dalić.

O promociji koju je nogomet donio Hrvatskoj govorilo se i na panelu “Što za brend Hrvatska znači nogomet?”, na kojem se tražilo mjesto više.

Na stotine tisuća članaka, TV reportaža te milijune tweetova o Hrvatskoj tijekom SP-a odmah je reagirala Hrvatska turistička zajednica. Krenuli su u kampanju i tijekom tekmi precizno targetirali publiku, prikazujući im promo video “Croatia full of life” s hrvatskim nogometašima.

Uspjeh nogometaša olakšao nam je posao, a mi smo na vrijeme reagirali. Nedavno nas je posjetio fotograf kojeg su Mandžukić i ekipa tijekom slavlja “pregazili”, a još uvijek je u tijeku kampanja za posezonu, kazao je Kristjan Staničić, direktor HTZ-a.

Zanimljivo je bilo i na panelu “Let There Be Light” koji je tematizirao odnos svjetla i tame, prirode i zahtjeva modernoga života i svjetlosnoga zagađenja. S jedne strane, govorilo se o tome kako nepotrebna rasvjeta loše utječe na prirodu i čovjeka, a s druge strane, kako je rasvjeta nužna jer sve više ljudi u urbanim sredinama “živi” sve dulje u noć. Tema svjetla na kraju je prerasla u jedan od najžustrijih panela u Rovinju.

Nitko ne kaže da gradovi ne trebaju rasvjetu. Mi ne zagovaramo povratak u srednji vijek u kojem te netko čeka u mraku s toljagom. Ovdje se priča o zidinama, nacionalnim parkovima koji su nepotrebno osvijetljeni. Pričamo o rubnim dijelovima grada. Ako netko želi živjeti 24 sata i imati problema s imunološkim sustavom, to je njegova stvar. Sove, krijesnice i druge životinje taj izbor nemaju, rekao je Korado Korlević, ravnatelj zvjezdarnice Višnjan, priopćeno je.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.