Otkriveno zanimljivo Appleovo pravilo kod korištenja njihovih uređaja u filmovima i serijama

Apple je godinama bio poznat po svojoj tajnovitosti te nitko izvan najužeg kruga zaposlenika nije znao o novim proizvodima koje testiraju i pripremaju, a čini se da oni koji su znali informacije, o njima nisu govorili ni najbližoj rodbini.

Danas su se stvari uvelike promijenile jer je proizvodno-nabavni lanac velik i teško je kontrolirati sve osobe koje znaju što se radi i priprema pa tako većinu stvari o novim proizvodima znamo mjesecima prije predstavljanja.

Iako više nema te tajnovitosti koja je okruživala Apple, neke stvari vezane uz kompaniju ipak se nisu promijenile, a to je način na koji pokušavaju zaštititi svoj brend i prikazati ga samo u najboljem i pozitivnom svjetlu.

Poznata su njihova stroga pravila o načinu na koji se uređaji prikazuju i fotografiraju te se Appleovi proizvodi smiju prikazati samo u najboljem svjetlu, na način koji pozitivno prikazuje Appleove proizvode i sam Apple, stoji u službenim smjernicama o korištenju imena i brenda Cookove kompanije.

Dok takve smjernice nisu neuobičajene, redatelj Rian Johnson u nedavnom intervjuu za Vanity Fair otkrio je jednu informaciju vezanu uz Apple koja nije toliko poznata. Njihovi se uređaji često koriste u filmovima i serijama, no ono o čemu vjerojatno nitko previše nije razmišljao jest tko koristi iPhone, iPad i Macove.

Prema riječima Johnsona, Appleova politika zabranjuje negativnim likovima korištenje njihovih uređaja tako da redatelji za negativce nemaju izbor nego dati im neki Android i PC.

Johnson je rekao da ne zna smije li to reći ili ne, jer bi se to moglo odraziti na sljedeći film na kojem radi, no ipak nije izdržao i podijelio je s javnosti taj zanimljiv detalj oko Applea i njihove politike korištenja uređaja u filmovima i serijama, prenosi Zimo.hr.

No taj detalj koji je otkrio, možda će u budućnosti utjecati na način na koji se gledaju filmovi i serije jer, ako se od grupe ljudi u nekom filmu ne zna tko je ubojica ili negativac, po tome tko koristi iPhone tijekom filma unaprijed ćemo znati tko sigurno nije bad guy, jer kao takav ne bi trebao koristiti Appleov telefon.

(www.jabuka.tv) 

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.