Otkazana utakmica BiH – Izrael

Utakmica između nogometnih reprezentacija BiH i Izraela, koja je trebalo biti odigrana u utorak na Grbavici, otkazana je.

Kako navodi izraelski portal One, utakmica je otkazana zbog sigurnosnog razloga i činjenice da utakmica nema rezultatski značaj, pa će se izraelska momčad iz Budimpešte, gdje je igrala s Islandom, u nedjelju vratiti kući.

Nakon poraza od Islanda i ispadanja iz konkurencije za plasman na Euro, predsjednik Nogometnog saveza Izraela Shino Zoarz, u dogovoru s UEFA-om i Nogometnim savezom BiH, pristao je na otkazivanje utakmice.

Zbog napete situacije, UEFA me je kontaktirala odmah nakon kraja utakmica baraža i pitala jesam li voljan otkazati susret s BiH, koji je za obje ekipe beznačajan, nažalost. Uvjeren sam da bi bh. savez učinio sve da nas dostojanstveno ugosti, ali pod ovim okolnostima odobrio sam otkazivanje utakmice, rekao je on.

Ubrzo se oglasio i Nogometni savez BiH potvrdivši da je utakmica otkazana zbog sigurnosnih razloga.

Nakon obavljenih konzultacija s relevantnim tijelima, a na okolnosti trenutne sigurnosne situacije i visokog stupnja rizika za odigravanja utakmice s reprezentacijom Izraela, zaključeno je da se otkaže utakmica u Sarajevu. Suglasnost na otkazivanje utakmice je dala i UEFA, uz potpuno razumijevanje novonastale situacije. Naša ”A” reprezentacija će novu prijateljsku utakmicu odigrati u jednom od sljedećih slobodnih termina u UEFA kalendaru tijekom 2024. godine, navode iz NS BiH.

BiH ostala bez Europskog prvenstva

(www.jabuka.tv | Foto: NS BiH)

7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.