Općina Posušje potpisala ugovor s 11 mladih pripravnika

Načelnik općine Posušje Ante Begić potpisao je ugovore s kandidatima za pripravnički staž, čime će njih 11 u sljedećih godinu dana stjecati praktična znanja i vještine, priopćeno je iz ove Općine.

Prijem nove generacije pripravnika provodi se zahvaljujući partnerstvu Općine Posušje i Federalnog zavoda za zapošljavanje kroz Program sufinanciranja zapošljavanja 2023.

Načelnik Begić izrazio je zadovoljstvo što je i ove godine jedinica lokalne uprave bila u mogućosti pružiti mladim ljudima mogućnost stjecanja novih kompetencija, kroz sljedećih godinu dana, odnosno radno iskustvo koje je vrlo često preduvjet za zasnivanje radnog odnosa.

Također se zahvalio Federalnom zavodu za zapošljavanje i ravnateljici Heleni Lončar na dugogodišnjoj potpori koja je omogućila da preko 100 mladih obrazovanih ljudi stekne prvo radno iskustvo.

(www.jabuka.tv)

7 komentara

 • Kroz moju firmu je prošlo XY pripravnika. Nikad nijednog ne vidjeh. Ali slutim da uredno podižu svoje naknade. U zdravlje, iz malena se trn oštri…

  • 19;32,A znaš ti zašto pripravnike nisi vidio.
   Jer im u startu kažete da ne
   trebaju dolaziti.
   Tako je i u Domu zdravlja, županiji i svim privatnim firmama i državnim institucijama.
   Jer vašoj rodbini i onim podobnima koje ćete primiti na posao ne treba ni odgovarajući fakuktet ni škola, ni stručni ispit, jer će se primiti na posao za stalno i onda “napredovati” do privatnih škola i fakulteta.

 • Ajde nosi vas dava pusti dicu da iđu u njemacku šta pravis invalide i debile od nji odnijo te dava te odnojo manita okani se dice vise . Hahahaha cuj iskustvo. Iskustvo se stice sa didom i babom idioti….

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.