Općina Posušje osigurala besplatan prijevoz učenika

Lijepa vijest stiže iz Posušja. Naime, nakon što su se zalaganjem općinskih službi te natječajnom procedurom odabranog prijevoznika konačno stekli i financijski i organizacijski uvjeti za odvijanje besplatnog prijevoza učenika, sada se službeno može reći da će se to realizirati.

Rukovodstvo Općine odlučilo se na ovaj potez te će nakon jučer održanog Kolegija u uredu Načelnika, uputiti Općinskome vijeću na usvajanje prijedlog stavljanja izvan snage postojeće Odluke o plaćanju participacije prijevoza učenika.

Načelnik Općine Posušje Branko Bago je ovim povodom rekao:

Svi naslijeđeni dugovi iz ranijih perioda prema prijevozniku su sanirani, neke nove linije za prijevoz učenika utvrđene, natječajna procedura za trogodišnje razdoblje provedena, došli smo u situaciju da našem najvažnijem dijelu populacije, našim školarcima omogućimo u potpunosti besplatan prijevoz do škola i nazad.

Na taj način želimo kao jedinica lokalne samouprave pokazati posebnu skrb i odnos prema učenicima, njihovim roditeljima i starateljima. Kako pokušavamo i ulaganjem u školske objekte, školsku opremu i školska dvorišta, učiniti sve što možemo za što kvalitetniji nastavni proces, ovom neuobičajenom socijalnom mjerom za prijevoz činimo dodatni iskorak u brizi o našim školarcima.

Na našim učenicima je da se trude i ostvaruju što bolje uspjehe u školi i stječu znanja i vještine, a na nama da im u sve to olakšamo, rekao je Bago.

Branko Bago, načelnik općine Posušje

Podsjetimo kako je Općina Posušje najmlađa općina po strukturi stanovništva u cijeloj BiH, kako ima najveću osnovnu središnju školu u BiH sa oko 1.400 učenika, a ukupno oko 2.600 učenika u četiri osnovne i dvije srednje škole, kako je za školsku godinu 2018/2019 imala povećan broj prvašića sa 181 na 220, kako gradi novu osnovnu školu u Posušju da bi rasteretila postojeću.

Intenzivno se rekonstruiraju škole i ulaže u njih, a područna škola u Čitluku se proširuje zbog pomanjkanja prostora i dotrajalosti. Poduzimaju se sve mjere kako bi se pomoglo u usklađivanju potreba tržišta rada sa srednjoškolskim obrazovanjem, odnosno osluškuju potrebe domaćih poslodavaca te se aktivno partnerski surađuje sa srednjim školama u svim segmentima unapređenja i potpore našim učenicima.

Sve to su ohrabrujući i poticajni razlozi da i dalje nastavimo aktivno brinuti o našim školarcima.

Ovim potezom Posušje se nastoji svrstati u kategoriju “Općine – prijatelja djece”.

Sretan početak nove školske godine, poručuju iz Općine Posušje.

(www.jabuka.tv)


17 komentara

 • Svaka čast načelniku Posušja. Bitno je da se kod nas gazda Miškić bogati na sirotinji. Pogledajte mu samo privatni vozni park. Skuplji je od svih autobusa koje posjeduje. Kad je takav poduzetnik neka nabroji barem jednu komercijalnu autobusku liniju koju ima. Sramota

  13
 • Bravo! Lijepe vijesti koje daju nadu za opstanak našega naroda a to se moze jedino uz ulaganje u djecu i mladost. Neka Posušje postane najljepse mjesto za život a ostale opcine nek se ugledaju na njih.

  12
 • Čestitke.. BAGO..sad je je to primjer i za ostale naše općine….Tko je prevoznik s naboljom ponudom, baš nas interesira. Vidimo da nam mladi kupuju samo stanove po gradu a bježe sa sela….evo još jedan razlog da se može živjeti na selu

 • Ako je općina Posušje osigurala besplatan prijevoz učenika, znači li to da županija neće više sufinancirati prijevoz učenika? Vjerojatno ne znači pa bi prava vijest bila: općina Posužje i Županija osiguravaju besplatan prijeviz učenika. I to trebaju napravit i druge općine.

  1
  1
  • Bago ne plaća prijevoz učenicima svojim novcem, nego novcem iz proračuna kojeg pune poslodavci i njihovi zaposlenici!

 • Stvarno svaka čast načelniku Bagu,sto je uvijek osta isti _čovjek koji se trudi olakšat nam ostanak i život u Posušju.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.