Ono kad svekrve dijele dobronamjerne savjete o braku svojim snahama

Odnosi između svekrva i izabranica njihova sina gotovo uvijek su “nategnuti”. Rijetki su oni primjeri kada je taj odnos gotov idiličan, ali nije da ne postoji.

Neke su žene podijelile svoja iskrena i pozitivna iskustva koja su imale sa svojim svekrvama, odnosno, odlične savjete koje su im dale za uspješan brak, piše TOI.

Ne moraš sve sama! Divno je to čuti, posebice ako si zaposlena majka i svaka pomoć je i više nego dobrodošla. Ne morate se osjećati krivima jer ne stignete baš sve. Imaj svoje novce samo za sebe!

Jedna svekrva svojoj je snahi savjetovala da zadrži neke novce za sebe, nakon što je dala otkaz nakon rođenja kako bi bila kući s djetetom. Ipak je dobro biti financijski neovisna i novac neki put potrošiti samo na sebe.

Razmislite prije nego izgovorite! Kako se ne bi svađe dodatno potpirivale, jedna je svekrva snahu savjetovala da oboje zastanu prije nego nešto izgovore u ljutnji i tako doliju ulje na vatru.

Nemoj ovisiti o nikome i imaj svoj život! Uvijek je dobro imati svoj život bez obzira na vezu ili brak. Nemoj ovisti o nikome, savjetovala je jedna svekrva izabranicu svog sina, prenosi Vecernji.hr.

Nemoj udovoljavati svima oko sebe! Budi dobra prema onima koji su prema tebi dobri i igonoriraj one koji nisu. Nema smisla pokušavati udovoljavati svima, na kraju samo ti ostaneš povrijeđena, još je jedna poruka jedne svekrve snahi.

(www.jabuka.tv)


11 komentara

 • Blago takvim nevjestama i svekrvama. Divim se svekrvama koje su mudre i pametne i dobiju kćer,umjesto da izgube nevjestu. Meni je moja bila primjer kakva svekrva ne treba biti i kako ne treba odgajati djecu. Nažalost.

 • Da nisi i ti doprinijela lošim odnodima?
  Da nisi ti primjer kakva nevjesta ne treba biti?
  Da li si ti primjer i skuhaš,listopada samo svojoj obitelji

 • Da nisi i ti doprinijela lošim odnosima?
  Da nisi ti primjer kakva nevjesta ne treba biti?
  Da li si ti primjer i skuhaš samo svojoj obitelji (ne i svekrvi).

 • Kad muž stavi svaku na svoje mjesto, nema tu frke. Nek svak ima svoj lonac i ne ovisi ni o kome. Pa se onda lako podružimo…nema frke…ako te hrani i čuva dicu, onda bome šuti i cijeni…ako imaš imalo obraza i odgoja

 • Svi mi mudro glumimo ali najbolje je svak sebi lipo je se pomagat ali nema života u zajednici nemogu se majke sa svojom djecom a ne sa nevistom u zajednici brak trpi aljubav blijedi moraš čekat da budete sami pa razgovarat ili ljubit

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.