Snijeg izazvao prometni kaos

Snijeg koji je u utorak počeo padati u Hercegovini do srijede u jutarnjim satima stvorio je mnoštvo problema diljem prometnica koje povezuju hercegovačka mjesta.

Tako je u jutarnjim satima u srijedu većih problema bilo na magistralnoj cesti M6.1 Široki Brijeg  – Mostar, ponajprije na Žovnici.

U jutarnjim satima promet se na Žovnici odvijao otežano

Kako doznaje portal Jabuka.tv, oko 7 sati ujutro došlo je do zastoja na ovom mjestu uslijed nemogućnosti mimoilaženja dvaju teretnih vozila na dnu Žovnice, odnosno pri usponu iz Mostara u smjeru Širokog Brijega.

>> Pročitajte i: Normalizirane autobusne linije na relaciji Široki Brijeg – Mostar

Kamione se teško obilazilo. Vozači iz Širokog Brijega lakše su se spuštali prema ulazu u Mostar, dok su vozačima koji su išli u obrnutom smjeru problemi dulje trajali.

Ako imate fotografija ili snimki sa stanjem na cestama, slobodno ih pošaljite na [email protected] ili u inbox naše Facebook stranice.

Promet je normalnije počeo funkcionirati nakon 08:30 sati, ali i dalje se povremeno javljaju problemi na određenim mjestima.

Portal Jabuka.tv doznaje da je oko 10 sati došlo do novoga zastoja na Žovnici. Promet je ponovno normaliziran oko 10:30 sati.

Oko 10 sati došlo je do novoga zastoja na Žovnici

Čitatelji portala Jabuka.tv javili su da se promet od Gruda prema Širokom Brijegu odvijao bez većih problema, ali je oko 7:30 sati došlo do problema na regionalnoj cesti u Medovićima, gdje se teretno vozilo ispriječilo na prometnici.

U Medovićima se ispriječilo teretno vozilo

Službe za održavanje cesta čiste prometnice, ali apeliramo na vozače da vožnju prilagode uvjetima na cestama.

Promet od Širokog Brijega prema Mostaru normalnije se počeo odvijati oko 08:30

Iz Uprave civilne zaštite ŽZH upućen je apel i upozorenje za sve pravne i fizičke osobe da odmah u skladu sa svojim nadležnostima, kao i obvezama, propisanim Zakonom o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća poduzmu neophodne mjere zaštite od visokoga snijega, snježnih nanosa i niskih temperatura.

Sve o snijegu i stanju na cestama u Hercegovini možete pratiti na portalu Jabuka.tv.

Snijeg u Hercegovini: Prve pahulje u 2019. godini

(www.jabuka.tv)


12 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.