Oliver Knezović oslobođen za pokušaj ubojstva

Oliver Knezović je i na ponovljenom suđenju u petak na Županijskom sudu u Splitu nepravomoćno oslobođen za kazneno djelo ”Pokušaj ubojstva” vezano za slučaj navijačkih nereda 4. listopada 2009. godine u Širokom Brijegu, potvrđeno je za portal Jabuka.tv.

Sudac Zoran Ivanišević ponovno je donio oslobađajuću presudu po pitanju pokušaja ubojstva nakon što je Visoki kazneni sud Republike Hrvatske krajem rujna 2023. godine vratio ovaj slučaj prvostupanjskom sudu.

Podsjećamo, Visoki kazneni sud RH je Knezoviću za opće opasnu radnju smanjio kaznu s četiri na dvije godine zatvora od kojih će jednu morati provesti u zatvoru dok je druga godina uvjetna s rokom kušnje od tri godine.

Podsjetimo, nerede u Širokom Brijegu su, uoči utakmice Široki Brijeg – Sarajevo, 4. listopada 2009., započeli pripadnici navijačke skupine Sarajeva ”Horde zla”. Uništili su brojne poslovne i privatne prostore, palili automobile i nasrnuli na domaće navijače, policiju i građane.

U tom kaosu je hicem iz vatrenog oružja ubijen 24-godišnji pripadnik ”Hordi zla” Vedran Puljić, a ranjeno i ozlijeđeno još barem desetak osoba. Huligani iz Sarajeva su na kućnom pragu nožem uboli Željka Zadru koji je na svu sreću preživio.

Prije 14 godina došlo je do velikih navijačkih nereda u Širokom Brijegu

(www.jabuka.tv | Foto: Arhivska fotografija/Ivo Čagalj/Pixsell)