Poznata imena koja nisu uspjela izboriti novi mandat u Hrvatskom saboru

U novom sazivu Hrvatskoh sabora neće biti 60-ak zastupnika koje smo gledali u prošlom.

Na izborima, naime, nisu uspjeli izboriti novi mandat. Među njima ima i poznatih imena.

Građani su rekli svoje i nekima zatvorili vrata sabornice. 60-ak starih zastupnika neće biti dio novog saziva.

Ovaj put bez povjerenja građana ostao je cijeli klub zastupnika Socijaldemokrata, koji nisu izborili ni jedan mandat. Tako sljedeće četiri godine u Saboru nećemo gledati Davora Bernardića, Domagoja Hajdukovića, Franka Vidovića, kao ni Davorka Vidovića, koji je još donedavno tvrdio kako udružena okupljena ljevica bez problema dobiva izbore.

Vidović se pokazao lošim prognozerom, kao i Radimir Čačić, čije reformiste također više nećemo gledati u Saboru. Bez mandata ostala je i Natalija Martinčević, javlja HRT.

Iako je stranka Fokus uspjela ući u Sabor, ondje nećemo gledati njezina predsjednika Davora Nađija.

Mi smo već kao koalicija od kad smo se osnovali govorili da je okupljanje potrebno, govorio je Nađi u veljači ove godine.

Unatoč tomu nije uspio skupiti više od jednog mandata. Mjesta u novom sazivu Sabora nema ni za Karolinu Vidović Krišto, koja je prije četiri godine ušla na listi Domovinskog pokreta, nakon čega je osnovala svoju stranku.

Ni predsjednica Radničke fronte Katarina Peović neće biti u saborskim klupama. Stranka Davora Dretara, Domovinski pokret, ostvarila je uspjeh na izborima, no ni njega sljedeće četiri godine neće biti u sabornici. Kao ni energičnog suverenista Željka Sačića.

Nemojte se impresionirati nikakvim velikim propagandnim i sličnim akcijama, govorio je Sačić uoči izbora.

Čini se da ni birači nisu bili impresionirani. A još jedno lice koje nećemo gledati je dugogodišnja zastupnica nacionalnih manjina Lekaj Prljaskaj, koja je također završila saborsku karijeru, barem za sada, zaključuje HRT.

61 novi zastupnik: Pogledajte tko sve ulazi u Hrvatski sabor

(www.jabuka.tv | Foto: Neva Zganec/Pixsell)

8 komentara

 • Da je Most dobio 11 Mandata to je previŝe.

  Most nije slan ni sladak….neznaju sami ŝto hoće konkretno …osim lajanja po drugima.

 • Komunjare koje su 1990 godine okrenule Lena Jugoslaviji i njenoj Ideologiji sve je oproŝteno..jer su se stavili na raspolaganjehrvatdkom Narodu i hrvatskoj drżavi.

  Oni koji imaju ist ideologiju ultra ljevice 2024 kao i 1990 takvima netreba dati nijedan glas na izborima za hrvatski Sabor.

  • HAHAHAHAHA, aj ti pajdo prvo u školu, nauči se pisati, pa onda pričaj nebitne gluposti o komunjarama i nekim drugima. J.ebo ti HDZ tu zatupljenu, priglupu ćelenku, seljoberu.

 • Komunisti koji su bili vjerni Anti Markoviću i Jugoslaviji 1990 gidine i glasali protiv hrvatskih stranaka…..takvi su i 2024 godine protiv hrvatskih domoljubnih stranaka zbog iste jugoljevičarske ideologije.

  Takvima netreba nikada dati da vladaju Hrvatskom i hrvatskim Narodom.

 • Šteta što moramo i dalje trpiti , gledati i slušati mrak taritaš , orešković , beljaka i još neke. Hvala rijekama pravde što su nam to osigurali , vaš najveći uspjeh na ovim izborima. Posebno hvala peđi jer je dokazao koliko je sposoban. Hvala još jednom odnijela vas dabogda rijeka iz Hrvatske.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.