Dobra izlaznost na izbore u Mostaru

U BiH jutros su otvorena biračka mjesta za parlamentarne izbore u Hrvatskoj, izlaznost je za sada dobra i izborni se proces odvija bez problema, potvrdio je Feni generalni konzul RH u Mostaru Marko Babić.

Izlaznost je za sada dobra, državljani Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini koriste aktivno biračko pravo i odazvali su se na izbore, rekao je konzul, dodavši da na biralištima nisu zabilježeni nikakvi problemi, sve protječe u najboljem redu i najciviliziraniji način.

To je, kako kaže, i najveći dobitak na ovim izborima.

Kazao je i kako je prerano govoriti o tome je li izlazak ove godine veći u odnosu na prethodne izbore.

Ja sam zadovoljan izlaznošću, ljudi dolaze stalno, a kada se uzme u obzir da je u pitanju radni dan, mislim da je jako dobar odaziv, ističe Babić.

Otvorena birališta u Mostaru

Hrvatski državljani s prebivalištem u BiH glasuju za tri zastupnika u Hrvatskom saboru koji se biraju iz XI. izborne jedinice.

Osim u Mostaru, četiri biračka mjesta otvorena su u Sarajevu, jedno u Banjoj Luci, dva u Tuzli, pet u Vitezu, a četiri u Livnu i Orašju.

U Bosni i Hercegovini aktivno je registrirano 222.3000 birača. Najviše registriranih je u Mostaru (57.936), zatim u Orašju (10.253), Livnu (8.879), Vitezu (7.975), Sarajevu (7.160), Banjoj Luci (6.592) te u Tuzli (2.175).

Aktivno se nisu morali registrirati birači kojima je izdana osobna iskaznica s podatkom o prebivalištu izvan Hrvatske ili su podnijeli zahtjev za izdavanjem iste.

Birališta u BiH za parlamentarne izbore u Hrvatskoj otvorena su danas, a osim danas moći će se glasati i u srijedu do 19 sati kada se birališta zatvaraju.

(Fena | Foto: Denis Kapetanović / Pixsell)

30 komentara

 • Jesu obavili svoju gradjansku i moralnu duznost zaposlenici drzavnih ustanova, odnosno uhljebi, te zaokruzili svoje poslodavce?

 • Neka glasaju. Tko hoće, a ima pravo. I šta imate protiv? Neka glasuju svi koji imaju pravo i za koga hoće. To je dužnost svih ljudi. Tko ima pravo suditi nekomu što će i kako raditi? Iziđite i glasujte!

 • Čuj fosili? A jesu li tvoji roditelji fosili? Tvoja rodbina? Sram te bilo, nadam se da ćeš ti doživjeti njihove godine.

 • Za prvi komentar
  Misliš li da si vječan i da ćeš vječno biti mlad?
  Ti si sada već starac i kako pošprdno kažeš pristojnim ljudima,fosil.
  Osim toga ne odgojen si,glup i vjerojatno bez škole, naški rečeno krkan ili dilajla.
  Zbog svega navedenog odjebi u skokovima.

 • Sada RH hrvati misle kako im mi BiH Hrvati biramo cijelu vladu i kako ćemo mi nametnit da će pobijediti HDZ. Ne razumiju da imamo samo 3 zastupnika i da ne igraju toliku veliku ulogu u sastavljanju vlade.

  • Eno u Rusiji najveće poplave u povijesti. Rijeke pravde sravnaše komunistička govna i sapraše ih sve do Kazahstana😀

 • Roktsju sve sebi na ruku ovi lopovi i udbaši iz HDZ ..evo i velesajam ..samo se. Slikaju i obećavaju…što ne pomogne umirovljenicima koji su jadni da ne mogu biti jadniji

 • EpHDZ poluprazna danas kao na kolodvoru…a tek eronet i one agencije puste.

  Sve to za dobrobit Pupovca,jeste naivni da samo znate sta HDZ radi sa PUPOVCEM kojem je srpstvo alat poslovanja.

  Ovce su za sisanja,proljece je😀

 • Milanović,Grmoja,Sataraš ( MRAK),Šeks, Jandroković,Šuica, RASPUDIĆ,BERNADIĆ, RIMAC,PULJAK…….ovo je pobjednički tim zajedno sa Jakobušićem itd,itd

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.