Ognjen Vukojević oslobođen optužbe za obiteljsko nasilje,

Supruga Ognjena Vukojevića, izbornika mlade U-20 reprezentacije Hrvatske te bivšega nogometnoga reprezentativca, odbila je svjedočiti u postupku u kojemu je prije 20-tak dana prijavila supruga zbog prijetnje.

Nakon njezine odluke Općinsko državno odvjetništvo je odbacilo policijsku kaznenu prijavu protiv Vukojevića, a bivšemu vatrenome su ukinute i mjere opreza, zabrane približavanja supruzi.

Vukojević je početkom svibnja bio uhićen zbog prijetnji koje je policiji prijavila njegova supruga Andrea, inače bivša Miss hrvatske Andreja Ćupor. Nakon kriminalističkoga istraživanja Vukojević je bio predan pritvorskom nadzorniku, a Državno odvjetništvo mu je odredilo mjere opreza zabrane uspostavljanja kontakta i približavanja supruzi.

Kako je tada priopćilo Državno odvjetništvo, koje nije navelo Vukojevićev identitet, on je 7. svibnja u njihovoj obiteljskoj kući zaprijetio supruzi, a zatim joj istrgnuo mobitel kada je htjela nazvati policiju.

Nakon što mu je njegova supruga ukazala da joj smeta njegova alkoholiziranost, s nakanom da je ustraši počeo vikati na nju, a potom joj je, osnovano se sumnja, izrekao prijetnje koje se odnose na nju i članove njene uže obitelji. Nakon što je oštećenica u strahu za svoj život mobitelom pokušala nazvati policiju, okrivljenik joj je, osnovano se sumnja, iz ruke pokušao istrgnuti mobitel odgurnuvši je. Takvo okrivljenikovo postupanje izazvalo je kod njegove supruge osjećaj straha i ugroženosti za njen život, kao i za život članova njene obitelji.

Mogu potvrditi kako sam zbog nesuglasica sa suprugom obavio razgovor u Državnom odvjetništvu. Pušten sam uz obvezu da, dok se ove nesuglasice u potpunosti ne riješe, ne živimo u istom kućanstvu. Vjerujem kako ćemo ovu situaciju uskoro riješiti u krugu naše obitelji, a do tada vas molim za razumijevanje u potrebi da naše obiteljske stvari zadržimo u svoja četiri zida, rekao je Vukojević, prenose Sportske novosti.

Nedavno je u istrazi protiv njega došlo do preokreta, točnije Vukojevićeva supruga je na ispitivanju na Općinskom državnom odvjetništvu uzela blagodat nesvjedočenja protiv supruga. Budući da se za kazneno djelo prijetnje nekoga može goniti samo po prijedlogu oštećenika, odnosno nužno je da žrtva iskaže da je prijetnja kod nje izazvala osjećaj straha, Državno odvjetništvo je odbacilo policijsku prijavu, te je Vukojević sada oslobođen svake optužbe.

Vukojević kazneno prijavljen, oglasio se Hrvatski nogometni savez

(www.jabuka.tv | Foto: Cropix)

4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.