Bevanda: Više od mjesec dana traje hajka da Bevanda nešto koči

Vjekoslav Bevanda, ministar financija i trezora BiH, novinarima je poručio da on ne “drži” sredstva MMF-a, te da je novac na računu Središnje banke BiH.

Upitan da kaže postoji li način da danas na sjednici Vijeća ministara budu odblokirana sredstva MMF-a, Bevanda je rekao da već više od mjesec dana traje hajka “da Bevanda nešto koči”.

Bez obzira na dogovore političkih lidera, opstrukcija u sazivanju sjednice Fiskalnog vijeća, Zakon o fiskalnom vijeću je lex specialis i on tretira i ovu tematiku. Uredno sam se odazivao i prije na sjednice Fiskalnog vijeća, a koje su vezane za ovaj dogovor, nisu došli ni gospodin Fadil Novalić ni gospodin Senad Softić. Također smo razgovarali u prisustvu svih. Ja sam razgovarao i s američkim izaslanikom i sa svima.

Tumače, kao što sam sad čuo, da ja mogu rasporediti sredstva iz Centralne banke. Ovdje se sve gubi u prijevodu, krivo su informirani i politički lideri. U aranžmanu s MMF-om fiskalni agent je Centralna banka, Ministarstva financija nema, kazao je Bevanda, a prenose Nezavisne novine.

Kazao je da 61,5 posto sredstava ide FBiH, 37,5 RS-u, a jedan posto distriktu Brčko, te da je to nešto što je bilo u pismu namjere i u memorandumu.

Fino piše, FBiH i svih njenih deset županija i RS. U sljedećem članku piše, sredstva iz tog će se dijeliti, a ne povlačiti. Znači, Centralna banka je izdala entitetima i distriktu Brčko zahtjev za upućivanje instrukcije i oni su uputili instrukciju i sad je prozivanje da nema ove odluke Vijeća ministara. Ona je u tajništvu dva puta oborena i treći put ako bude negdje političke volje da se iziđe iz ovoga, umjesto da se radi predstava, ona je spremna i u njoj se ništa neće mijenjati, kazao je Bevanda.

Kaže da se neće valjati u blatu, da nije takav čovjek i da mu je stavljena meta.

Bevanda je kriv za sve, ali se nosim s tim, a proći će sve ovo pa ćemo vidjeti tko je kriv, kazao je Bevanda.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.