Odzvonilo Izbornom zakonu: Izbori se raspisuju 7. svibnja | Jabuka.tv

Odzvonilo Izbornom zakonu: Izbori se raspisuju 7. svibnja

Središnje izborno povjerenstvo (SIP) Bosne i Hercegovine će od 7. do 9. svibnja raspisati Opće izbore koji će biti održani u listopadu ove godine, potvrđeno je za Klix.ba.

Iz Središnjega izbornoga povjerenstva BiH na pitanje o danu raspisivanja izbora odgovorili su da još uvijek ne znaju točan datum raspisivanja izbora, ali da će se to dogoditi od 7. do 9.svibnja. SIP je prema važećem Izbornom zakonu BiH dužan u roku od 150 dana prije dana izbora donijeti odluku o održavanju Općih izbora.

Iz Središnjega izbornoga povjerenstva već su ranije najavili kako će poštivati zakone i u skladu sa zakonskim odredbama početkom svibnja ove godine raspisati Opće izbore.

Stanovnici Bosne i Hercegovine će u listopadu ove godine imati priliku birati članove Predsjedništva Bosne i Hercegovine, zastupnike za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH, Zastupnički dom Parlamenta FBiH, predsjednika i potpredsjednike RS, predstavnike za Narodnu skupštinu Republike Srpske, kao i predstavnike za županijske skupštine u FBiH.

Prošli Opći izbori, odnosno sedmi po redu u BiH, raspisani su odlukom Središnjega izbornoga povjerenstva Bosne i Hercegovine 15. svibnja 2014. godine.

Ćović: “Nemoguće mijenjati Izborni zakon nakon raspisivanja izbora”

(www.jabuka.tv)

 


Komentiraj: