Oduzimanje vozačke dozvole u jednoj državi primjenjivat će se na cijelu EU

Oduzimanje vozačke dozvole u jednoj zemlji EU trebalo bi se primjenjivati ​​u cijeloj Europskoj uniji, zastupnici Europskog parlamenta složili su se oko toga.

Trenutačno pravilo glasi: u većini slučajeva zabrana vožnje vrijedi samo u zemlji u kojoj je počinjen prekršaj i nema nikakvih posljedica za vožnju u drugim zemljama EU – čak ni u onoj koja je izdala vozačku dozvolu.

Kako bi se osiguralo da se relevantna sankcija primjenjuje u svim državama EU-a, predložena nova pravila zahtijevat će da se ova odluka proslijedi državi Europske unije, koja je izdala vozačku dozvolu, objavio je parlament.

Na popis težih prometnih prekršaja, smatraju zastupnici, treba dodati i vožnju bez važeće vozačke dozvole.

Time bi se taj prekršaj izjednačio s vožnjom u alkoholiziranom stanju ili izazivanjem prometne nesreće sa smrtnim ishodom, što bi rezultiralo i razmjenom informacija o oduzimanju vozačke dozvole, piše Revija HAK.

(www.jabuka.tv | Foto: Pixsell)

2 komentara

  • Kakva je to diktatura?. Pa to je banda u Briselu. Niti postoji jedna “EUdrzava” niti jedan “EUnarod”. Ta kriminalna organizacija treba biti ukinuta. Bore se protiv svega normalno. Boje se svakako solobode ljudi i istine, a to je dava.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.