Nakon 23 godine uvodi se nova kategorija nagrade Oscar

Oscari će uvesti novu kategoriju za najbolju glumačku postavu, prvu novu natjecateljsku nagradu Akademije u više od 20 godina, a kategorija će se pojaviti na dodjeli Oscara 2026.

Casting redatelji igraju bitnu ulogu u stvaranju filma, a kako se Akademija razvija, ponosni smo što dodajemo casting dosadašnjim disciplinama koje prepoznajemo i slavimo.

Čestitamo našim članovima Casting Directors Brancha na ovoj uzbudljivoj prekretnici i na njihovoj predanosti i marljivosti tijekom ovog procesa, stoji u izjavi izvršnog direktora Akademije Billa Kramera i predsjednice Janet Yang.

Casting Directors Branch, osnovan 2023., reagirao je na vijest nazvavši je “zasluženim priznanjem” i “svjedočanstvom predanih napora njihovog ogranka”. Posljednji put nova natjecateljska kategorija uvedena je 2001. godine, kad je osnovana nagrada za najbolji dugometražni animirani film, prenosi Index.

Redatelj filma John Wick: Chapter 4 Chad Stahelski također je zatražio od Akademije da uvede nagradu za najboljeg kaskadera.

Sastajali smo se s članovima Akademije i vodili te razgovore i, da budem iskren, bilo je nevjerojatno pozitivno i nevjerojatno poučno. Svi s obje strane žele da se ovo dogodi. Žele vratolomije na dodjeli Oscara. To će se dogoditi, rekao je Stahelski prošle godine.

Objavljene nominacije za Oscara

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.