Održano sportsko-rekreativno natjecanje osoba s invaliditetom

U srijedu 22. studenoga 2017. Udruga osoba s invaliditetom ŽZH organizirala je sportsko-rekreativno natjecanje za svoje članove u dvorani Prve osnovne škole Široki Brijeg.

Ovakva vrsta natjecanja organizira se drugi put, dok je prvijenac bio u lipnju ove godine. Pokrovitelji događaja su Ministarstvo obrazovanja, znanosti kulture i sporta ŽZH i Grad Široki Brijeg. Također, podršku su dali mladi volonteri, Centar Marija Naša Nada, Prva osnovna škola Široki Brijeg i roditelji djece s poteškoćama koji su sudjelovali u svim aktivnostima.

Službeni naziv natjecanja je “Sport nije privilegija, nego potreba i pravo svih nas” i nosi veliko značenje i simboliku. Zora Mikulić, predsjednica Udruge osoba s invaliditetom ŽZH u pozdravnom govoru zahvalila se svima koji su pomogli, ali i izdvojili vrijeme kako bi bodrili svoje športaše. Također, posebno je pozdravila drage goste iz Udruge Djeca nade iz Prozor-Rame.

Nakon zagrijavanja sudionici su odmjerili snage u četiri discipline: povlačenje konopa, košarka (slobodna bacanja), trčanje u vrećama i odbojka. Najboljima u svim disciplinama nagrade su uručili Miroslav Hrkać, ravnatelj Prve osnovne škole, savjetnik za odnose s javnošću gradonačelnika Širokoga Brijega Toni Galić, pomoćnik u Ministarstvu obrazovanja, znanosti kulture i športa ŽZH Mario Mikulić i Zora Mikulić, predsjednica Udruge.

Cilj ovoga natjecanja bio je dati jednake šanse u izjednačavanju mogućnosti za osobe s invaliditetom, i to kroz sport, rekreaciju, inkluziju, integraciju i socijalizaciju, kako bi se podigla svijest svakoga pojedinca u društvu, priopćeno je iz Gradske uprave Širokoga Brijega.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.