Mostarka Anita Martinac u Pločama predstavila roman “Od Franje do Franje”

U organizaciji Zajednice žena Katarina Zrinski, u Narodnoj knjižnici Ploče predstavljen je roman “Od Franje do Franje” angažirane književnice Anite Martinac iz Mostara.

Izuzetno zanimljivo o romanu je govorio Antun Lučić, koji je ujedno i jedan od recenzenata romana.

“Ovo je stvaralački ispisan povijesni roman iz obiteljskoga kruga. Uočljiva je pohvala majčinstvu, privrženost za bližnje, doticaji u dijalektalni svijet. Razvidna je politička, pa i vojna romaneskna naracija s osloncem na bitne postaje iz dokumentarne podloge u stvaranju narodne slobode.

Ujedno je razvedena proza prostora, prikaz više hrvatskih krajobraza i ambijentalnosti te prožimanja ćudorednim i etnološkim iskustvom. Kronološkim slijedom i biranim odrednicama u vremenu postignut je pregledan i dijaloški obuhvatan slijed htijenja za svekolikim i nedostižnim životom”, istaknuo je profesor Lučić.

Publici otprije poznata Anita Martinac ponovno je oduševila ljubitelje pisane riječi u Pločama te se na svojstven način obratila publici i izazvala emocije čitajući ulomke iz romana.

Program je obogaćen glazbenom izvedbom Irene Prskalo u pratnji Lucije Kraljević na gitari, prenosi Hercegovina.info.

“Roman posvećujem onima koji istinu ljube, žrtve ne zaboravljaju, oprost i pomirbu žude, djeluju u ime Boga i pravde i sve zbog čiste ljubavi rade”, istaknula je autorica Anita Martinac na kraju.

Ugodno druženje nastavljeno je i nakon predstavljanja uz prigodna darovanja i domjenak za koji su se pobrinule članice Zajednice žena Katarina Zrinski.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.