Održana humanitarna prodaja radova pacijenata Klinike za psihijatriju

Danas (14. prosinca 2012.) u predvorju Sveučilište kliničke bolnice u Mostaru, u organizaciji Klinike za psihijatriju, održana je prodaja radova, rukotvorina i slika koje su napravili pacijenti Klinike za psihijatriju u okviru radno-okupacione terapije i dnevne bolnice.

O ciljevima ove akcije razgovarali smo s predstojnicom Klinike za psihijatriju, mr. sc. Katicom Nikolić, dr. med. koja je izjavila da je cilj ove akcije promocija mentalnog zdravlja.

”Promocija onog segmenta u liječenju i terapiji psihičkih bolesnika koja je malo prepoznata, koja je marginalizirana, a to je radno – okupaciona terapija. Kroz taj vid rada mi bismo željeli pokazati svu mogućnost koja se pruža pacijentima na Klinici za psihijatriju pokazati da u ljudima postoji kreativnost i inventivnosti koju samo treba potaknuti. Ovaj vid terapije je u današnjoj psihijatriji jako značajan i treba ga poticati što više i time upoznati javnost da psihijatrijski bolesnici ne trebaju biti stigmatizirani i da im u svim vidovima treba pomoći i pružiti ruku u današnje vrijeme koje je egzistencijalno ugrožavajuće, ljudi su puni osobnih frustracija jer nekada je dovoljno da samo kroz rad i radnu terapiju dođu do nekakvog izlječenja i sigurnosti”, izjavila je za portal Jabuka.tv dr. Nikolić.

”Nadamo se će ovo postati tradicija, ovo je druga izložba, prva je bila 2011. godine, a u radu su sudjelovali pacijenti Odjela socijalne psihijatrije, Odjela kroničnih psihoza, dnevne bolnice i dječje – adolescentne psihijatrije,” dodala je dr. Nikolić.

Ispred Klinike za psihijatriju, uz predstojnicu dr. Nikolić, prisustvovali su i dr. med. Ruža Milićević – voditelj dnevne bolnice, med. sestra Ivona Bevanda također s dnevne bolnice te radni terapeut, Damir Bošković, ispred radno – okupacione terapije.

Jabuka.tv vam donosi fotogaleriju s humanitarno – prodajne izložbe pacijenata Klinike za psihijatriju SKB Mostar:

p2

p1

p3

p8

p7

p6

p5

p4

p9

p10

p11

p12

p13

(www.jabuka.tv | Foto: S.L.)

4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.