Održana 50. sjednica OV Široki Brijeg

Nakon usvajanja zapisnika sa 49. sjednice, na 50. sjednici Općinskog vijeća održanoj 25. srpnja, usvojena je Statutarna Odluka o izmjenama i dopunama Statuta Općine Široki Brijeg. Ovom Odlukom se većim dijelom u Statutu općine Široki Brijeg mijenjaju odredbe u poglavlju mjesna samouprava na način da se regulira način osnivanja, nadležnost, tijela i druga pitanja vezana za funkcioniranje mjesnih zajednica.

Odluku je detaljnije pojasnio Eugen Zeljko predsjednik Odbora za statut, poslovnik i propise. Jednoglasno je usvojena Odluka o usvajanju Prostorne osnove Općine Široki Brijeg, a koja predstavlja osnovu za izradu Prostornog plana Općine Široki Brijeg za razdoblje od 2009. do 2028. godine. Odluku je pojasnio Borislav Zovko pomoćnik načelnika za prostorno uređenje i zaštitu okoliša. Uz ovu odluku usvojena je i Odluka o usvajanju programa aktivnosti i Rješenje o imenovanju Savjeta za izradu Prostornog plana Općine Široki Brijeg koji, uz dopunu dva, broji 32 člana. Odluka o načinu i uvjetima priključenja na komunalnu infrastrukturu – sustav vodoopskrbe pitkom vodom, kojom se utvrđuju uvjeti i način priključenja na objekte i uređaje komunalne infrastrukture, sustav opskrbe pitkom vodom koji su u vlasništvu Općine Široki Brijeg ili u vlasništvu pravnih osoba, a koje osniva Općina Široki Brijeg, nije dobila potreban broj glasova vijećnika i ista nije usvojena.

Jednoglasno je usvojeno Rješenje o utvrđivanju prava vlasništva na gradskom građevinskom zemljištu u korist Rajka Skoke sina Nikole iz Rasna i Rješenje o utvrđivanju prava vlasništva na gradskom građevinskom zemljištu u korist Marka Zovke i Mile Zovko iz Oklaja.

Jednoglasno je usvojen Program razvoja zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća u općini Široki Brijeg za razdoblje od 2012. do 2016. godine, a koji je izradila Služba za civilnu zaštitu. Program je kratko obrazložio Željko Vukoja pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu.

Jednoglasno je usvojen i Lokalni ekološki akcijski plan (LEAP) 2012.-2014. koji je nastao uz suradnju radne i savjetodavne grupe za izradu LEAP dokumenta i konzultantskog osoblja angažiranog u implementaciji Projekta upravne odgovornosti (GAP). Pomoćnik načelnika za financije Mate Zadro obrazložio je izvješće o izvršenju Proračuna općine Široki Brijeg za razdoblje od 1.1. do 31.3.2012., a koje su vijećnici primili na znanje.  Vijećnici su primili na znanje i informaciju o tehničkom stanju javne rasvjete u Širokom Brijegu koju je obrazložio Dragan Pavković ravnatelj JU Coming.

(www.jabuka.tv)

5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.