Održan radni sastanak predstavnika županijske inspekcije i policije

Jučer je u Širokom Brijegu, u prostorijama Uprave za inspekcijske poslove Županije Zapadnohercegovačke, održan radni sastanak predstavnika Uprave policije MUP-a s predstavnicima navedene Uprave za inspekcijske poslove.

Ispred Uprave policije MUP-a sastanku su nazočili: policijski komesar Zoran Galić, načelnik PU Grude Miro Pejić, ispred PU Ljubuški zapovjednik PP Ljubuški Tomislav Petrović, načelnik PU Posušje Miroslav Galić i načelnik PU Široki Brijeg Pero Kožul, a ispred Uprave za inspekcijske poslove ravnatelj Uprave Nikica Tomas i županijski inspektpori.

Tema sastanka bila je suradnja policije i županijske inspekcije, s naglaskom na pružanju asistencijske županijskim inspektorima od strane policije.
S tim u vezi istaknuto je da je policija i do sada postupala temeljem svakog zaprimljenog zahtjeva za asistencijom.
U cilju povećanja operabilnosti rada dogovoreno je da će županijski inspektori, u svim slučajevima kada su onemogućeni i spriječeni u radu, moći zatražiti policijsku asistenciju pozivom na besplatni telefonski broj 122, a predstavnici policije obvezali su se da će u svim tim slučajevima policija pružiti asistenciju u najkraćem mogućem roku.
Za planiranje i koordinaciju zajedničkih aktivnosti ispred policije su imenovani načelnici Policijskih uprava.
UPRAVA POLICIJE MUP-a17 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.