Odličan početak sezone za Biciklistički klub Široki Brijeg

Nakon pauze tijekom božićnih blagdana i bovogodišnjih praznika, u Mararskoj je  u organizaciji “BK Makarska” startalo 5. kolo XC Zimske lige Dalmacije pod nazivom “Podbiokovska sela 2016”.

Da je liga pun pogodak, potvrđuje i brojka od 120 biciklista iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, koji su se unatoč niskim temperaturama okupili na startnoj liniji u Makarskoj.

Natjecatelji su nakon duže pauze imali priliku ponovno okušati svoje snage u XCM disciplini, na kružnoj stazi u dužini 23 km koja je sve vozače upoznala s prelijepim dalmatinskim selima.

Od BiH biciklista bi izdvojili nastupe članova BK Široki Brijeg. Boje kluba branili su Filip Kovačić te braća Ivan i Frano Cigić.

Sezona za BK Široki je počela obećavajuće, Filip je na svom prvom nastupu u ovoj godini došao do postolja osvojivši srebro. Ovom utrkom je najavio još jednu dobru sezonu u dresu BK Široki Brijeg.

U kategoriji U20 dominirali su bosansko-hercegovački vozači, sa Antonio Barać (BK Livno) na prvom mjestu koji je utrku završio u vremenu 1:10:40, dok je Benjamin Mahić (TrekTeam Sarajevo) sa vremenom 1:21:49 završio kao drugoplasirani. Na treće mjesto plasirao se domaći vozač Ivan Okmažić (BK Makarska) sa vremenom 1:24:26.

U kategoriji 20-30 najbrži vozač bio je Roko Pavlinušić (BK Vlaji Sinj), koji je sa vremenom 1:15:50 u Sinj odnio zlato. Filip Kovačić (BK Široki) je s vremenom 1:16:31 utrku završio na drugom mjestu, dok je Leo Baleta (BK Kairos) sa vremenom 1:20:12 slavio na trećem mjestu.

Ivan Cigić zauzeo je 9. mjesto dok Frano Cigić nakon puknuća lanca na 5. kilometru staze nije završio utrku.

Kategorija 30-40 nije donijela iznenađenje, na prvom mjestu poznato ime, Marko Fržop (BK Faust Vrančić) koji je utrku završio sa vremenom 1:12:58, dok je Dženis Čanjevac (BK Orlov krug) sa vremenom 1:16:52 završio na drugom mjestu. Treće mjesto pripalo je Teo Beus (BK Makarska) sa vremenom 1:22:30.

U kategoriji 40+ najači vozač bio je Joško Fržop (BBK Orlov krug) s vremenom 1:17:59 i zlatom oko vrata. Jorgen Huybrechts (BK Kairos) s vremenom 1:19:05 se popeo na drugo mjesto, dok je treće mjesto zauzeo Nenad Okmažić (BK Makarska) sa vremenom 1:20:00.

U kategoriji Žene prvoplasirana je bila Maja Ena Ljuba (BK FAust Vrančić) koja je 23 km dugu stazu odvozila u vremenu 1:35:55, dok je Tanja Barišić (BBK Orlov Krug) s vremenom 1:47:44 završila kao drugoplasirana. Karmen Škiljić (BBK Pakoštane) je završila na trećem mjestu sa vremenom 1:56:52.

Naredni nastup širokobrijeških biciklista je 28. veljače 2016. godine u Metkoviću, priopćeno je iz BK Široki Brijeg.

(www.jabuka.tv)
4 komentara

  • Bravo majstore,sudeći po startu pred tobom je još jedna uspješna sezona.
    Sve pohvale za ostale clanove BK Široki. Toni imaš sjajne vozače

  • Ocito smo talentirano podrucje za sve vrste sportova, jos treba spomenuti da je.decko sa Uzarica (vidjamo ga svaki drugi dan na cesti 😃) otisao u profesionalce, tj talijansko-hrvatsku momcad, tako da.se.trud isplati definitivno….bravo momci iz BK SIROKI

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.