Odbor za obnovu: Cilj je ići s cjelovitom obnovom širokobriješke Gimnazije

Cilj je ići s cjelovitom rekonstrukcijom zgrade Gimnazije fra Dominika Mandića i Srednje strukovne škole u Širokom Brijegu, odlučeno je u utorak na sastanku Odbora za obnovu održanom u Gradskoj upravi Širokoga Brijega.

Odbor je jednoglasno odlučio kako će se formirati stručno povjerenstvo koje će sa stajališta građevinske struke predložiti najbolja rješenja, objavio je Grad.

Sastanku su nazočili članovi Odbora u sljedećem sastavu:

 • Miro Kraljević, gradonačelnik Širokog Brijega – predsjednik;
 • Predrag Čović, predsjednik Vlade ŽZH;
 • Daniela Perić, ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa u Vladi ŽZH;
 • Fra Ivan Marić, gvardijan Franjevačkog samostana Uznesenja BDM Široki Brijeg;
 • Ana Skoko, ravnateljica Gimnazije fra Dominika Mandića;
 • Borislav Zovko, pomoćnik gradonačelnika za prostorno uređenje i zaštitu okoliša;
 • Mladen Šantić, ravnatelj Srednje strukovne škola Široki Brijeg;
 • Ivo Pavković, pomoćnik gradonačelnika za gospodarstvo i tajnik Odbora.

Foto: Grad Široki Brijeg

Sudionici sastanka su jasno utvrdili uloge i zadatke Odbora, odnosno, koordiniranje cjelokupnim procesom obnove zgrade Gimnazije; utvrđivanje načina obnavljanja oštećene zgrade u skladu s preporukama Stručnog povjerenstva; sagledavanje mogućnosti načina organiziranja nastave za učenike Gimnazije fra Dominika Mandića i Srednje strukovne škole, kao i iznalaženje načina financiranja.

Nastava za srednjoškolce će se izvoditi po trenutačnom rasporedu, a sve moguće promjene i informacije biti će na vrijeme upućene prema učenicima, nastavnim djelatnicima i javnosti.

Pogledajte u kakvom je stanju širokobriješka Gimnazija

”Novo normalno” za širokobriješke srednjoškolce

(www.jabuka.tv)

35 komentara

 • Koliko ce tu novaca pokupiti nasi posteni vlastodrsci? Malo od RH, malo od FBiH, i dobar..Praunucad namirena..Ne treba se cuditi kad kazu za nekog od njih da ima po desetke stanova, pa to oni samo misle na svoju praunucad

 • Od njih sviju samo gvardijan može nesto napraviti, ovi ostali neradnici samo u svoj đep će pokupiti!sta su ikad u životu radili?Zbog Bore i urbanizma nam i je ovakvo katastrofalno stanje u gradu

 • Bolje receno, odbor koji ce odlucivati koliki postotak kome ide u dzep, valja namiriti sebe i svoje najmilije. No upamtite, nema srece u ukradenom novcu lesinari!

 • Hajde, nece li Predrag sad zaraditi sebi ime i da napokon dobije zupanija dobrog premijera. S obzirom na prethodnika a i onog prije njega dosta je da si pristojno, normalno ljudsko biće. Sve drugo bit ce bonus

 • Samo u nas ubijes covika ne zna se tko ga je ubio, ukradu se pare ne zna se tko ih je ukrao, sleti se s ceste ne zna se uzrok, zapali se citava jedna povijesna gradevina i sve ode u zaborav i nema uzroka, sama se zapalila. Tako odgajamo djecu, ne daj ti Boze razmisljat kriticki i propitivat svit oko sebe. Jadni ti smo

 • E taman sam se mislio gdje će naši vlastodršci u novije vrijeme uzeti novac..
  Idemo lagano jedan po jedan samo u red stanite,nemojte da ne osigurate barem 4 koljena ispod sebe
  Možete vi to vjerujem u vas

 • Od davnina je poznata uzrecica kad želiš da se nešto ne odradi osnuj, komisiju, povjerenstvo, odbor. Sve je rečeno s time. Ali evo da sve ne bude negativno. Uskoro ocekujemo završetak radova na duvanjskoj stanici gdje će prijeći strukovne škola, sa svim pratećim radionicama, laboratorijima, dvoranama, salonima, restoranima, radnjama, obratima (potrebne prostorije za praktičan rad)….da tamo. E uskoro će tamo nakon okončanja radova na duvanjskoj, sve vrviti od naše mladosti.

  A sada malo negativno, usminkajte nam Gimnaziju da bude ko cura/momak za udaje/zenidbe i napokon je vratiti pravim vlasnicima onima koji su je i proslavili….ili će biti opet po starom….

 • Objavite neki racun svi pomazemo sto smo zavrsili neku skolu na Brigu a nepidite gluposti koce sta uzet zasebe.Pozzz. gardijanu Maricu.

 • Zasto urbanizam i Boro dopustaju da se prave kuce i zgrade na 3 metra od ceste..Pa ima li ikakva inspekcija da malo obadje gradilista,svs se pravi na crno..Napravi se pa se trazi dozvola.

 • Ma meni je najbitnije da je moj Šajba doša k nama na Pecaru …volimo te svi Šaaaaaaajba❤️❤️👍Ovde lopovima nikad niko nije moga ništa pogotovu ako ukradu velike pare…nikom ništa…lipo učite nas mlađe i kažete mi ovakvi i onakvi.Mi smo super kakve imamo ljude gdje god se okrenemo.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.