”Novo normalno” za širokobriješke srednjoškolce

Učenici Gimnazije fra Dominika Mandića i Srednje strukovne škole Široki Brijeg krenuli su u četvrtak u poslijepodnevnim satima na nastavu u zgrade Druge odnosno Prve osnovne škole Široki Brijeg.

Srednjoškolci protekla dva dana nisu imali nastave zbog požara na zgradi Gimnazije i Strukovne koji je izbio u ponedjeljak navečer.

Zbog velike materijalne štete, zgrada nije upotrebljiva ni sigurna stoga će učenici do daljnjega nastavu pohađati u centralnim zgradama osnovnih škola i to stalno u drugoj smjeni.

Fra Ante Marić o Gimnaziji: Gori nešto sveto, nešto što ti je u srcu

Nastava počinje u 14:00 sati, a škole su na svojim društvenim mrežama objavile raspored zvonjenja dok je prijevoznik Miškić bus objavio novi raspored vožnje.

Prvi dan nastave u novim okolnostima zabilježili smo u Drugoj osnovnoj školi Široki Brijeg koju pohađaju učenici Gimnazije fra Dominika Mandića.

Raspored zvonjenja u školama kao i novi raspored vožnje autobusa pročitajte u nastavku:

Važna obavijest za srednjoškolce u Širokom Brijegu

(www.jabuka.tv)

23 komentara

 • Sretno draga djeco i čuvajte školu 2 osnovne , u nadi da će gimnazija što prije biti renovirana . Vrijeme je da se obnovi davno bilo .

 • Bitno je da škola može normalno funkcionirat.Sreća imamo dvije osnovne škole.Sada treba gimnaziju vratit dostojanstvo kakvo joj i pripada.I bit će tako uz Božiju pomoć.A vi djeco čuvajte školu.

 • Nasa djeca su dobra i nista im oni nece unistiti.
  Na kraju krajeva,to su djeca koju su nama u srednje spremile osnovne( ukljucujuci i Drugu osnovnu).
  Draga djeco,izdrzite,brzo cemo mi “našoj kuci”.

 • Da ,da li da čekamo polilitičare ili da sami pokrenemo incijativu đaci ,profesori ,fratri roditelji da podignemo narod , gospodarstvenike ,sve poznate ličnosti glumce ,sportaše ,glazbenike ,gospodarstvenike ,poličare iz hrvatske ,dijasporu ,razne evropske fondove i iskoriste moment ove tragedije da naša djeca u 21 stoljecu nemaju dostojstvene uvjete za školovanje .Zgrada gimnazije je već bila dotrajala nakon 100 godina korištenja i ovaj požar je ovu agoniju samo ubrzao.
  Idemo se svi podici i vratiti joj sjaj koji zaslužuje da ostavimo nešto za budućnost naraštaja.
  Ako su razdoblju velikog siromaštva prije 100 godina mogli dici iz temelja i biti svjesni važnosti tov objekta,valjda smo i mi danas svjesni i sposobni da je vratimo stari sjaj za budućnost ovog kraja.
  Postoje donatorske večeri za”plave “, “bijele” koncerti za ove i one ,zašto ne i za “Novu gimnazija”
  Ideeemmoo Bog i Hrvati.

 • Kad se pročula vijest da gori zgrada Gimnaije vrlo mali broj Širokobrijažna stavilo se na raspolaganje. Nije nam na čast, a pišemo, pišemo, kritiziramo sve i svakoga.

 • Oni što su zapalili neka nemaju miran san. Koliko štete su napravili. Ako sada nisu svjesni šta su napravili bit će im roditelji kad uđu u kriminalni krug.

 • Mi ostali smo bili na svojim poslovima koji omogućuju da vatrogasci, policajci, doktori i učitelji dobiju plaću i opremu da mogu raditi svoj posao.

 • Samo gledate koliko štete naprave dica …svi smo bili mladi i nestašni.Koliko štete napravi jedan lopov političar i ništa ujeo vuk magarca.Okanite se dice…baš im je ružno…se Korina pa štrajkovi sad i ovo🤷 !

 • Očuuuuuu na Brig!!!Oću Gimnazij! Oću moga Šajbu! Očuuuu u fratara na kavicu ! Ovde je odvratno !Oću gore ! Gimnazijo moja❤️❤️❤️

 • Svi pomalo, ta nitko je nije namjerno zapalio. Mi roditelji malo više dici ”pridike” za strpljenje u osnovnim školama gdje su trenutno i da poštuju pravila-

 • A ovo neće moći dugo 2 god da budu druga smjena i onda će se začudit ako đaci počnu štrajkati i nebudu htjeli ići u školu kao što već planiraju ako duže potraje

 • Široki Brijeg u svome postojanju kao grad i kao općina nije mogao sagraditi niti jednu srednju školu
  (Gimnaziju su fratri sagradili tek im je posle predata)
  Što je za mene sramotno a vjerujem i za ostale stanovnike ne samo Širokoga već i okolnih gradova (koji nam se smiju u oči u što sve ulažemo a nismo sposobni srednju školu napraviti)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.