Od dodatnih trošarina prikupljeno više od 100 milijuna KM

Zastupnik Socijaldemokratske partije (SDP) u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović najavio je kako će ta stranka podržati izmjene Zakona o trošarinama koje je u parlamentarnu proceduru uputio Klub Srpske demokratske stranke (SDS).

Tim prijedlogom izvan snage bi se stavio zakon kojim su u prosincu cestarine povećane za 15 feninga te Magazinović dodaje kako mu nije satisfakcija, kao bloku koji se borio protiv povećanja trošarina, što su se upozorenja o poskupljenjima ostvarila.

Dopredsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto (HDZ BiH) kazala je kako je za taj prijedlog SDS-a koji traži da se zakon razmatra po hitnom zakonodavnom postupku čula iz medija.

Podsjetila je kako je HDZ BiH sudjelovao u donošenju i podržao Zakon o trošarinama te da bi predložili neka druga rješenja da su mislili kako treba raditi drugačije, piše Večernji list BiH.

Zastupnik NDP-PDP-a Momčilo Novaković smatra kako je, osim obrazloženja koja su do sada dana u javnosti, najznačajnije to da danas na posebnom podračunu BiH ima više od 100 milijuna KM koja “nismo znali podijeliti, a znali smo uzeti“.

Očito je da ta sredstva nisu toliko potrebna kao što se priča da jesu. Evidentno je da distributeri na veliko zloupotrebljavaju tu odluku jer su vrlo organizirano ušli u povećanje marži, naglasio je Novaković.

Predsjednik RS-a i SNSD-a Milorad Dodik nazvao je politikantstvom inicijativu Kluba zastupnika SDS-a za usvajanje izmjena i dopuna Zakona o trošarinama po hitnom postupku.

Ne možete graditi i održavati ceste bez sredstava, rekao je Dodik u izjavi novinarima u Banjoj Luci, uvjeravajući da se neće promijeniti ništa kada su u pitanju trošarine.

Cijena goriva u RS-u, kako je ustvrdio, isključivo ovisi o kretanju na svjetskom tržištu, a pristojbe su manje nego u regiji, uključujući i PDV. Dodao je kako je riječ o još jednom pokušaju opstrukcije cestogradnje u BiH.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.