Mostar zračnom linijom povezan s Ammanom do sredine listopada

Nakon trosatnoga leta, prvi zrakoplov na liniji Amman (Jordan) – Mostar s 35 putnika sletio je jučer u Zračnu luku Mostar. Linija će prometovati do sredine listopada svakoga ponedjeljka, s dolaskom u Mostar u 8.35 i polaskom iz Mostara u 9 sati i 20 minuta.

Direktor Zračne luke Mostar Marin Raspudić kazao je kako je bilo dosta problema da bi se došlo do realizacije zračne linije između Ammana i Mostara, najviše iz sigurnosnih razloga, ali da su na kraju uvjeti ispunjeni te je Mostar povezan s još jednom destinacijom.

Ponuda turistima

Direktor G-toura Međugorje Davor Ljubić kazao je kako je taj turistički operater Jordancima ponudio sedmodnevni aranžman koji uključuje boravak od četiri dana u Sarajevu te tri dana u Mostaru, kao i posjet najzanimljivijim odredištima u ta dva grada, piše Večernji list BiH.

Ljubić je dodao kako u Jordanu živi oko 2000 žena iz BiH koje tamo imaju svoje obitelji, tako da oko 15.000 stanovnika te azijske zemlje gravitira Bosni i Hercegovini.

Cijena povratne karte na liniji Amman – Mostar je između 345 i 450 eura, a karte se mogu kupiti u mostarskoj Zračnoj luci. Direktor Raspudić osvrnuo se i na nove zračne linije. Naglasio je kako su letovi iz Stuttgarta i Düsseldorfa popunjeni te kako s te strane ima mnogo razloga za zadovoljstvo.

S druge strane, let na liniji Zagreb – Mostar nije još iskoristio svoje kapacitete u cijelosti te tu ima prostora za napredak.

Najavljen štrajk

Jučerašnje pozitivne pomake donekle je zasjenila vijest o štrajku djelatnika Zračne luke Mostar koji će se održati 22. lipnja.

Riječ je o dvosatnom štrajku upozorenja, a djelatnici traže novi kolektivni ugovor, plaćanje vremena pripravnosti i vraćanje plaće na razinu na kojoj je ranije bila. Direktor Raspudić rekao je kako on poduzima sve što je u njegovoj nadležnosti.

Plaće su redovite, doprinosi se plaćaju 100 posto, plaćaju se topli obrok i prijevoz, što su neki osnovni preduvjeti. S obzirom na to da je ovo ispunjeno, treba se zapitati o čemu je tu riječ, rekao je direktor Raspudić nazočnim novinarima.

(www.jabuka.tv)1 komentar

  • ODLICNO MOJ MOSTARU NASTO DODJE JAD I BIJEDO SKIME SI SE POVEZA JADAN BIJA SVE UMOTANE ZAMOTANE PRITRAJ VAMO TERORISTE NECES BIT MOSTAR NEGO JALALABAD UZAS MOJA HERCEGOVINO UMIRES I TI KAKO LI CES SE ZVATI U BUDUCNOSTI TI CRNO NAM SE PISE

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.