Očekuje se 80 tisuća mladih na 23. Mladifestu

Započele su pripreme za održavanje tradicionalnog 23. Međunarodnog molitvenog susreta mladih ”Međugorje 2012.”.

Kao i svi dosadašnji, Mladifest počet će 1. kolovoza i trajat će do 6. kolovoza, a okvirna tema molitvenog susreta mladih katoličkih vjernika iz cijeloga svijeta bit će ”Gospodine, daj nam više vjere!”. Kako piše Dnevni list, u svetištu Kraljice Mira očekuje se više od 80.000 mladih iz sedamdesetak zemalja, koji će s uzdignutim zastavama svojih država, zajedničkom molitvom, pjevanjem nabožnih pjesama te zanosnim dizanjem ruku prema nebu, svake večeri za trajanja Mladifesta u Međugorju veličati Boga i međugorsku Kraljicu Mira i odavati im zahvalnost za milost kojima obdaruju svijet.

Program za mlade počet će već u utorak, 31. Srpnja, okupljanjem mladih i zajedničkom molitvom krunice, večernjom svetom misom, molitvom za ozdravljenje, klanjanjem Presvetom oltarskom sakramentu te generalnom probom jedinstvenog Međunarodnog zbora i orkestra. U srijedu, 1. kolovoza, nakon molitve krunice te dobrodošlice i predstavljanja mladih po državama, slavit će se večernja sveta misa, a uslijedit će klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu. Ostalih dana u prijepodnevnim satima molitveni program za mlade vjernike, uz jutarnju molitvu, pjesmu, predavanja i svjedočanstva sudionika međugorskih događanja, trajat će od 9 do 12 sati, a poslijepodnevni program nastavit će se predavanjima i svjedočanstvima u 16 sati, te završavati klanjanjem Presvetom oltarskom sakramentu.

U petak, 3.  kolovoza, sudionici s bakljama i zastavama svojih zemalja sudjelovat će u svečanoj procesiji kroz župu Međugorje, a u subotu, 4. kolovoza, nakon večernje sv. mise i molitve za ozdravljenja, predstavu za mlade uprizorit će članovi Zajednice bivših ovisnika o drogama ”Cenacolo”. U nedjelju, 5. kolovoza nakon prijepodnevnih misa po jezičnim skupinama te večernje svete mise i klanjanja, za sudionike Mladifesta upriličit će se oproštaj uz pjesmu. Ovogodišnji međugorski festival mladih završit će u ponedjeljak, 6. kolovoza zajedničkom molitvom krunice uz Križevac i svetom misom zahvalnicom na Križevcu, piše Dnevni list.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.