Obrađeni svi glasovi u Mostaru – Jabuka.tv

Obrađeni svi glasovi u Mostaru

Središnje izborno povjerenstvo na svojim stranicama objavilo je podatke o glasovima na proteklim izborima za Gradsko vijeće Grada Mostara.

Obrađeni su napokon svi glasovi, ali će se sa službenom potvrdom još pričekati.

Prema podacima SIP-a BiH važećih je bilo 94,13 posto listića, a u poretku stranaka nema bitnih promjena.

Na vrhu po dobivenom glasovima u Gradskoj izbornoj jedinici je HDZ BiH s 35,41 posto osvojenih glasova, slijedi Koalicija za Mostar 2020 s 29,98 posto, BH Blok s 13,16, Hrvatska republikanska stranka sa 7,11 te lista Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar s 4,80 posto osvojenih glasova.

Na Jugu je HDZ BiH osvojio skoro 53 posto glasova, a koalicija predvođena SDA skoro 20. Srpska lista je osvojila 11 posto, a HRS 8,3 posto.

Glasači s područja Jugioistok najviše su povjerenja dali Koaliciji za Mostar preko 70 posto, na području Jugozapad HDZ BIH je osvojio skoro 60 posto glasova, a slijedi ga HRS sa 16,40 posto.

Glasači izborne jedinice Sjever najviše su povjerenja dali bošnjačkoj koaliciji preko 65 posto, BH Blok je dobio preko 18 posto povjerenja glasača, a HDZ BiH oko 7.9 posto. U izbornoj jedinici Stari grad Koalicija za Mostar i BH Blok su dobili najviše glasova, 46,12 posto odnosno 38,61 posto.

U izbornoj jedinici Zapad HDZ BiH je osvojio skoro 57 posto glasova, HRS 18,26 a BH Blok 12,52 posto glasova.

HDZ je tako osvojio 13 mandata, Koalicija za Mostar 12, BH Blok šest, HRS tri, i Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar jedan mandat.

Inače, mostarsko brojanje pratile su brojne kontroverze, a zbog navodnih mijenjanja adresa prebivališta, podignuta je i prijava Tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije dok Hrvatski narodni sabor najavljuje kako će mostarski izborni proces poslati i pred Tužiteljstvo BiH, a od članova SIP-a traži da podnesu ostavke.

Naime, nakon završetka mostarskih izbora iz HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora ustvrdili su kako se masovnim prebacivanjem birača iz većinskih bošnjačkih u većinski hrvatska izborna područja provodio izborni inženjering s ciljem otimanja vijećničkih mandata hrvatskim strankama.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

  • Mislim da je bilo krajnje vrijeme da HDZ-e shvati da na glasanje ide i ex.Aluminijski i drugi….. a ne samo uhljebi.Za dvije godine je drugo poluvrijeme,dovoljno vremena da se pobjedi ali i izgubi.Sve zavisi koliko će bit poštena igra prema biračima naredne dvije godine.Pametan uči na tuđim greškama, na žalost ovi drugi na svojim.

  • Dobro ste obradili iste.Sa matematikom ste na vi.Kao da vas je Inzko poducavao matematiku 17/3 = 5 Dobro njemu ne ide dijeljenje , ali vama brojanje preko hiljadu.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.