Obljetnica zločina na Korićanskim stijenama, točka na “i” nestanku prijedorskih Hrvata

Na današnji dan 21. kolovoza 1992. dogodio se strašan zločin bosanskih Srba u kojem je ubijeno više od 200 civila Hrvata i Bošnjaka iz prijedorskog kraja.

Masakr na Korićanskim stijenama je monstruozan zločin nad grupom od najmanje 224 hrvatska i bošnjačka civila iz Prijedora koji se dogodio 21. kolovoza 1992. kao dio kampanje etničkog čišćenja Bošnjaka i Hrvata koju su osmislile vrhovne, a izvele lokalne srpske vlasti u Bosanskoj krajini. Za posmrtnim ostacima njih oko 200 još uvijek se traga.

Civile su ubili pripadnici interventnog policijskog voda iz Prijedora, bosanskog grada pod nadzorom Srba. Spomenutog dana je više od 200 Prijedorčana izdvojeno iz prognaničkog konvoja u kojem su bili civili iz srpskih koncentracijskih logora.

Civile su izdvojili srpski policajci na planini Vlašić na lokaciji Korićanske stijene. Naređeno im je da stanu na rub provalije, a potom im je pucano u leđa. Strijeljanje na Korićanskim stijenama je preživjelo 12 logoraša. Uspjeli su se spasiti bacivši se ranije u provaliju.

Na svaku obljetnicu masakra baca se 250 ruža u provaliju. Ruže simboliziraju ubijene.

Za ovaj zločin je optuženo osam pripadnika interventnog voda stanice policije iz Prijedora.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.