SDP odgovorio mostarskom HDZ-u: “Najveći lopovluk u Aluminiju napravljen je s vaše strane”

Socijaldemokratska partija BiH, zbog interesa javnosti, želi reagirati kako kažu na “brutalne laži Gradskog odbora HDZ Mostar, kad je u pitanju slučaj Aluminij, jer se radi o jasnoj potrebi da se obrani kriminal vlastitih kadrova koji su redom uništavali gigante Hercegovine”.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Naravno, nismo ni očekivali da će proraditi savjest kod HDZ-a, jer je to previše očekivati od nekoga tko se ovako bezobzirno igra s ljudima.

Gospodo iz HDZ, razmjere Vaše pljačke u Aluminiju najbolje se vide u izvještaju Financijske policije iz 2015. godine i teško da se možete oprati providnim lažima.

Izvještaj Financijske policije iz 2015.  godine o kriminalu koji se odvijao u Aluminiju Mostar, argumentirano otkriva kako je gramzljivost vaših stranačkih uzdanica i korištenje resursa poduzeća u privatne svrhe za osobnu korist i stjecanje vrijedne imovine, ali i kupovanje najluksuznijih stvari, samo dio golemog kriminala koji se odvijao u tom preduzeću.

Nažalost, politički kontrolisano pravosuđe je saučesnik u vašem uništavanju Aluminija, jer je svojom šutnjom i nedjelovanjem, faktički, omogućilo da Vi svoj plan gašenja Aluminija provedete u djelo.

Također, vrlo je važno naglasiti da platforma nije bila u Aluminiju od 2010., već od 2013. godine, kad je potpisan Aneks 8 i time prvi put Vlada u poslijeratnoj povijesti ušla u vlasništvo Aluminija. Za vašu informaciju, tada smo preuzeli Aluminij sa 235 milijuna KM duga, a isti predali sa 226 milijuna KM.

Dug struje je tada bio 120 milijuna, a danas 298 milijuna KM.

Nažalost, odlukom SDA da Vam vrate Aluminij u stranačke ruke scenarij raspada je bio neminovan, jer je tvrtku jedino mogao spasiti profesionalan i pošten pristup, koji je vama od nastanka stranke bio potpuno stran.

U raazdoblju Vlade SDP-a, vrijednost dionice se vratila na 1.000 KM i s tom cijenom se trgovalo tri mjeseca na burzi. Prosječna cijena je bila 980 KM u transakcijama, a onda ste došli vi kao spasitelji i ugasili svjetlo. 

Količina vašeg lopovluka je bila toliko brutalna da ste ugasili giganta i tisuću radnika ostavili bez perspektive.

Na kraju, jedino gore od onoga što ste uradili pljačkanjem Aluminija je varanje radnika kriznim stožerom, koji nije ništa drugo, nego paravan za uništavanje dokumentacije, kako bi se skrio višedesetljetni lopovluk, navodi se u priopćeju GO SDP BiH Mostar.

Podsjetimo Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar jučer je reagirao priopćenjem i optužio SDP da je u vrijeme vladavine Platforme predvođene s tom strankom učinjena najveća šteta u Aluminiju te da oni ruše pokušaje pokretanja proizvodnje u Aluminiju.

GO HDZ BiH: SDP ruši pokušaje pokretanja proizvodnje u Aluminiju

 (www.jabuka.tv)


8 komentara

  • Dug ovaj dug onaj… Ista stvar bi se dogodila i da ste ostali na vlasti vi. Ta firma se nije prilagođavala tržištu,tada sirovina bila skuplja pa se nešto i plaćalo. Svejedno su plaće bile po 20000 KM i Bradvici koji je VAŠ kadar. A proizvodnost je bila takva da bio dug za struju 20 ili120 ili 220 milijuna nisu mogli plaćati ni 5 milijuna.

    Pitanje: zašto ga niste prodali Glencore kad je najzdraviji bio?

  • Blize je istini ovo priopcenje iz SDP nego ono iz HDZ- A da su svi lopovi i ista go… na to svakako… Gdje su ti lopovi gdje su istrage. Tocno je da su u Aluminij poslali i ostavili svoje ljude da se sklone i uniste papiri fokazi. Sto ceka tuzilastvo, Sipa kad ce izuzeti spise kad ovi to popale, sklonu. Vec videno u svim ranijim pljackama. Sa ovakvim politicarima, mentalnim sklopom nema ovdje svijetle buducnosti. Bice jos Aluminija i takvih crnih scenarija. Pitanje je koja je firma, poduzece sljedece. Posta, Eronet, Bolnica , EP-HB. Sve ce oni da svedu u ravan i da popljackaju…

  • Sad ovi jedni drugima, u tebe je veći u tebe je veći. I ko je veći lopov. Aluminij je najprije uništilo tržište, a kad se upalio u dubiozu dugova, više se niko nije mogao isčupati, i onda su počeli bjesomučno hapati. Imali su predah 2010 i 2011 kada su prevarili Hrvatsku za 150 miliona KM. Inače bi sad dug bio 550 miliona KM
    Ugasi ga ti Dragane

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.