Kožul: Izetbegović mlađi ponaša se identično kao njegov otac Alija za vrijeme rata

Izborne jedinice u BiH već postoje, a Bakir se ponaša identično kao njegov otac za vrijeme rata, rekao je Predrag Kožul, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta BiH komentirajući tvrdnje Bakira Izetbegovića izrečene u intervjuu za Agenciju Anadolija.

Predsjednik SDA u intervjuu Anadoliji istaknuo je da se u reformi Izbornog zakona BiH treba ići u implementaciju presuda europskih sudova, dok o implementaciji presude “Ljubić” kaže da SDA neće pristati na ucjene HDZ-a BiH i stvaranje dodatnih izbornih jedinica čime bi se nekome onemogućilo da bira i bude biran.

Kožul je u izjavi za HMS istaknuo da nerado komentira izjave političkih aktera bosanskohercegovačke krize jer drži da su ti komentari na neki način defenzivna politika.

S druge strane, mi smo dužni, kao predstavnici HNS-a, upravo suprotno-proaktivno kreirati političke stavove i poteze. Ipak razgovor Bakira Izetbegovića za Anadoliju je toliko bolno (ili čak bolesno) iskren, te prepun logičkih akrobacija, političkog zaborava i arogancije da zaslužuje osvrt i analizu, rekao je Kožul.

Izborne jedinice već postoje

Nikada mi nismo pristali, niti ćemo pristati na izborne jedinice koje će uskratiti pravo ljudima da glasaju iz svakog dijela Bosne i Hercegovine za svakog kandidata, rekao je Izetbegović.

Komentirajući tu Izetbegovićevu izjavu, Kožul tvrdi da Izetbegović zaboravlja da izborne jedinice već postoje u Izbornom zakonu za sve izborne razine pa i za Predsjedništvo BiH.

Za Predsjedništvo  već danas ne možeš glasati za svakog kandidata – ili je Bakir već otpisao Republiku Srpsku i ne vidi je u BiH, kaže Kožul.

Bakir se ponaša kao Alija

Osvrćući se na Izetbegovićevu tvrdnju da je Sporazum o principima formiranja vlasti potpisan “samo što se naravno, na Balkanu događaju stvari da se to potpiše pa da se poslije ne uradi“, Kožul kaže da nitko nikada nije bolje, u jednoj rečenici, definirao dugoročnu politiku SDA.

Izetbegovićeva poruka: Hrvati ne stavljajte okove na ruke četiri puta brojnijem narodu

Ili je zaboravio da je upravo tako radio Alija Izetbegović u ratno vrijeme, da su Haris Silajdžić i drugi sateliti SDA Travanjski paket srušili prije nego se Tihić vratio u Sarajevo i konačno zaboravlja čak i sporazum koji je potpisao prije dvadeset dana, rekao je Kožul.

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta BiH posebno problematizira Izetbegoviću izjavu u kojoj zamjenom teza za nametanje Komšića u Predsjedništvo BiH, bošnjačkim glasovima, okrivljuje HDZ BiH i Dragana Čovića.

Ali kada Bakir kaže: “Pa i ovaj slučaj Komšić možda se ne bi dogodio da je bilo drugačije politike HDZ BiH i osobno Dragana Čovića” onda smo na čisto gdje smo, kaže Kožul.

Prijetnjama brojnošću politika pada u vodu

Visoki dužnosnik HDZ-a BiH je mišljenja da kada u jednoj složenoj državi kakva je BiH, i ustavno i u svojoj naravi, najbrojniji narod prijeti onom najmalobrojnijem, upravo svojom brojnošću i mogućnostima preglasavanja, onda su sve maske pale i sva politika pada u vodu.

Presuda Ustavnog suda BiH donesena je upravo zbog toga kako brojniji ne bi prijetio i zloupotrebljavao svoju brojnost, istaknuo je Kožul.

Sugovornik HMS-a smatra da su Izetbegovićeve teze izrečene u današnjem intervjuu Anadoliji nastavak na protuustavno djelovanje Željka Komšića dodajući da bi rekao “da su Željko i Bakir sve uhodaniji tandem.”

Deklarativno pozivanje na europski i NATO put u potpunoj je opreci sa stavovima i djelovanjem bošnjačkih političkih predstavnika zvali se oni Bakir ili Željko, rekao je Kožul.

Sumirajući spomenute Izetbegovićeve teze Kožul smatra da one dodatno obvezuju političke predstavnike Hrvata u BiH na jedinstvo i principijelnost.

Te već poznate činjenice, ovako “iskreno” iznesene u ovom razgovoru, moraju nas dodatno mobilizirati na političko jedinstvo, konstruktivnost i principijelnost, istaknuo je Kožul.

(www.jabuka.tv)


17 komentara

 • Šta ćeš ti govorit “retardirani idiote” ti i takvi (poput klempe Ljubića) ste gori za Hrvatski narod od stotine Izetbegovića.Kretenu jedan kako te nije sramota izić pred narod i govoriti .Stara poslovica kaže:
  Dok jednom ne smrkne drugome ne svane”,, a upravo su u sumraku rata mali i veliki profiteri kao što je gore navedeni vrlo brzo pronalazili svoj interes. Tako se stvaraju dvije skupine, jedna koja želi da rat čim prije završi i druga koja želi da rat potraje što dulje kako bi nastavili s ostvarivanjem profita,a tako bi želio i naš kreten Peđa. Dok se oni koji su ratovali po završetku rata vraćaju u svoje razrušene domove i muku muče s preživljavanjem u miru, ratni profiteri nastavljaju uživati u plodovima rata. Bogatstvo stečeno u ratu nastavlja se oplođivati i nakon rata pa su ratni profiteri u svijetu opće neimaštine često biti prikazivani većim domoljubima od ostalih zbog svog „patriotskog“ djelovanja u obnovi zemlje i njezinog gospodarstva. S druge strane, onaj tko je u ratu sve izgubio, nakon rata ima malo, ili gotovo uopće nema koristi od iskazanog domoljublja. Ma koliko bila slatka pobjeda u ratu, od gorčine koja proizlazi iza njega na kraju ne bude pošteđena ni jedna strana.
  Na kraju da ne duljim ovog i ovakve trebalo bi skloniti u zatvore na 100 god da ne vode i zavaravaju hrvatski pošteni narod.On je obični hoštapler.

 • Vi da ste hrabri upola ko Dodik lupili bi sakom u stol i trazili treci entitet a sve ostalo je nebitno nikad necemo bit ravnopravni bez svog entiteta ama bas nikad

  • Kakav bolan treci entitet, zar ima jos ijedan naivac u ovoj drzavi koji misli da je to moguce i izvedivo, ili da ce to MZ, SAD ili EU ikad odobriti? Bolan lozi vas Covic 25 godina na tu ideju, dobro znajuci da je apsolutno nemoguce, a ni sam je ne zeli niti ju je ikad sluzbeno zatrazio. Ali stancaju mu glasove samim time kao da je obecao Ameriku.

 • Aj bola bjezi bgti vise, kakav Alija, kakav Bakir, kakvi bosnjaci k.urci palci, koga vise boli k.urac i koji se idioti vise na to loze, sta ste VI konkretno napravili da je nama bolje???

 • +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++*****************Bakirov je babo bio preteča ISIL – ovaca, fašist, ratni zločinac odghovoran za smrt i progon mnogih Hrvata. Isto je govno Bakir i svi bakirovići.

 • Ovaj gospodin i njemu slicni ratni profiteri nista nije bolji za hrvate od Bakira i Komsica. A znamo kakvi su ova dva i sto nam misle. E zbog tebe Bake i takvih kao ti hrvatski narod ispasta i u horoj je situaciji i polozaju nego 95 pa na ovamo. U Sarajevu ste tihi, sutite, muli te a ovdje lozite narod. Gore sa njima djelite talove jedni druge podrzajete a ovdje huskanje. E to Bake okaci vise macku o rep. Mi smo se sa ovskvim i slicnim Bakiru suprostavili u ratu i borili a ti si citav rat svercao. I sada svercas i trgujes ali hrvatskim interesima. Sramite se… Bake, Toma, Knezovic, Monika, Marin zna li itko sto su ti ljudi, odobe ucinili u Sarajevu za svoj narod. Nista nisu se svi zajedno u ovih 15 god javili 10 puta za rijec. A neka kazu koliko su svojim radom doprinjeli za svoj narod. Koliko su radili to govori da nakon dejtona i 25 god mi imamo puno manje ovlasti. A neka kazu sto su oni tada imali a sto sada imaju. Hrvatski interesi se sveli na njihove osobne interese. Zato svakom normalnom hrvatu, covjeku ova prica se gadi.. mucno je ovo slusati jos kad govore ove face…

 • A Kozul stariji se ponasa kao pravi komunjara i udbas: lozi narod sto vise da zamaglite ono sto mi (oni) lopovi kradu! Zar mislis da nakon sto ste sve izgubili, sto godinama kradete svoj narod, sto u Parlamentu sutite ko guzice, mislite da vam vise iko vjeruje???!Ne solite nam pamet vise i skinite nam se s neke stvari!

 • Pa i Muslimani već punih 23 godine lože do besvjesti svoju glupu raju po bosanskim i hercegovačkim kasabama kako će se Republika Srpska od Sutra ukinuti i kako će šeher Bosna biti cjela iz tri djela..Pa to su priče za malu dicu koje bosanska raja (muslimanska) puši redovito ka ošto puše sarjevsku Drinu..Prije će Miljacka poteći prema Moru jadranskom i Neretva prema Bosni negoli što će s eukinuti Republika Srpska ali bosanska raja voli kad ih ovi mazlinu, bedaci, tutumi, opančari, i šerijatlije svih boja i svih političkih kokošarskih stranaka lože do mile volje ko zadnje papčine..
  I to im rade pune 23 godine i zato mrze nas Hrvate do zle krvi amrze i srbe ali se njih bolje jer znaju da opet mogu dobiti po pi…i i od Vučića i od Dodiga…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.