Objavljeni privremeni rezultati natječaja za državnu stipendiju

Na službenoj stranici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta objavljeni su privremeni rezultati Natječaja za dodjelu državnih stipendija za 2016. godinu. Za 5 174 redovitih studenata visokih učilišta u Republici Hrvatskoj, studenata s invaliditetom i studenata bez odgovarajuće roditeljske skrbi poslijediplomskih sveučilišnih studija, osigurana su sredstva u Državnom proračunu u iznosu od 1200 kuna mjesečno.

Na javni Natječaj studenti su se prijavljivali putem elektroničkog obrasca te je u sustavu webObrasci završeno ukupno 11.510 prijava u E kategoriji, u D1 bila je 341 završena prijava i u P 1 završena prijava. Ministarstvo je zaprimilo i urudžbiralo ukupno 9.736 prijava u E kategoriji, 243 prijave u D-1 kategoriji, 1 prijavu u P kategoriji i 18prijava bez propisanih obrazaca.

Istaknuta je važna obavijest za aktivne korisnike stare stipendije. Naime, njima će se automatski obustaviti prava na isplatu stipendije u bazi starih korisnika. Takvim studentima bit će prilikom prve isplate državne stipendije prema Pravilniku o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju (Narodne novine, broj 134/15) ukupan iznos umanjen samo za onaj dio koji je isplaćen za razdoblje od siječnja 2016. godine do isplate novih stipendija, piše MZOS.

Rezultate možete provjeriti putem poveznice, a prigovori se podnose zaključno do 18. travnja 2016.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.