Praznik rada: 2. i 3. svibanj neradni dani

Federalno Ministarstvo rada i socijalne politike priopćilo je da je Zakonom o praznicima, koji se primjenjuje kao federalni zakon, određeno da je 1. svibanj Međunarodni praznik rada i da se obilježava dva dana, 1. i 2. svibnja, javlja agencija Anadolija.

Ovim zakonom propisano je da ukoliko jedan od dana kada se slavi ovaj praznik pada u nedjelju, praznikom se smatra prvi naredni dan poslije ta dva dana.

“Obzirom da 1. svibanj ove godine pada u nedjelju, federalno Ministarstvo rada i socijalne politike obavještava javnost da su neradni dani u Federaciji Bosne i Hercegovine ponedjeljak (2. svibanj 2016.) i utorak (3. svibanj 2016.), uz napomenu da u dane praznika poslodavci, ustanove, tijela uprave i druge pravne osobe ne rade”, priopćeno je iz Ministarstva.

(www.jabuka.tv)


7 komentara

  • k.r.i.s.t.a ti i.s.u.s.a koji degeni, debili, neradnici, jebivjetri, lopovi(mi ih placamo) ….svo zlo ove drzave je u ovim uhljebima…puuuu gude smrdljive, sjeme Vam se zatrlo….evo prijedloga ajte vi kuci a placa nek ide…ionako ne privridjujete nista a mi bi ustedili na struji

  • Koja sramota od vlasti,prvi im pada Nedeljom i oni prenose praznik na ponedeljak i utorak. Ovo vrijedi samo za osobe u državnim službama i državnim tvrtkama gdje im je itako dobro,ne rade ništa i imaju dobra primanja. Je li se ovo odnosi na privatnike,trgovine itd.Neće raditi uposleni u Županiji,općini,pošti,Školama,HT-mu,Električnom,Eronetu i to je to ,ostali bauštela.Ovo i jesu oni koji su preko veze došli do tih radni mjesta. Bauštela na arbajt ili su bez dnevnice ta dva dana. U ovoj državi kome je dobro ,povlašten u svemu,dobro mu,koga nagaze ,gaze ga do maksimuma i ne žale ga.Blago nama u ovako uređenoj državi i sa ovakvim političarima i ovakvim sustavom…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.