Objavljen natječaj za izgradnju Pelješkoga mosta

Objavljeno je raspisivanje natječaja prema kojem bi se do kraja godine trebali izabrati izvođači radova za Pelješki most i pristupne cesete, rečeno je na konferenciji za novinare hrvatskih ministara pomorstva, prometa i infrastrukture Olega Butkovića i regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislava Tolušića, prenosi hms.ba

Pelješki je most krenuo i nitko ga više ne može zaustaviti. Ovaj put nije predizborno obećanje, nego zaista ozbiljno. U 2017. godini krenut će se s izgradnjom mosta i pristupnih cesta, kazao je ministar Butković, prenosi HRT.

Natječaj je pripremljen u nekoliko faza, a u prvoj fazi vrijednost radova je 1,7 mlrd kuna, rečeno je na konferenciji. Očekuje se da će Europska unija sufinancirati 85 posto prihvatljivih troškova.

Iako je ovo tehnička Vada, nije sporno da se natječaji  raspišu, ističe Tolušić, tim više što idućih šest mjeseci država neće potpisivati ugovor jer trebaju proći faze natječaja, a Pelješki most nije projekt samo jedne vlade, dodao je.

Izgradnja Pelješkoga mosta dio je sveobuhvatnoga Projekta cestovne povezanosti s Južnom Dalmacijom ukupne vrijednosti 525.947.820 eura. Provodit će se u nekoliko faza: 1. Izgradnja pristupnih cesta mostu; 2. Izgradnja mosta Pelješac; 3. Izgradnja dionice ceste na Pelješcu (relacija Zaradeže-Prapratno); 4. Izgradnja tzv. Stonske obilaznice (relacija Đonta-Doli), piše Večernji list.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.