Novi krizni sastanak u Aluminiju, sudjelovao i Čović, ciljevi: Pokretanje proizvodnje i zbrinjavanje radnika

Svojevrsno krizno vijeće Aluminija d.d. Mostar održalo je jutros novi sastanak, a na njemu je sudjelovao i predsjednik HDZ-a i HNS-a Dragan Čović.

Krizno vijeće čine predsjednik HNS-a i HDZ-a BiH Dragan Čović, federalna ministrica financija Jelka Milićević, članovi Nadzornog odbora Aluminija, Uprava kompanije i predstavnici Sindikata koji bi se trebali češće sastajati i dogovarati o budućnosti posustalog Aluminija.

Poslije sastanka izvijestili su da su jučer detaljno razmatrane prve analize o mogućnostima pokretanja ugašene proizvodnje u Aluminiju, koje bi išlo u tri etape, počevši od Ljevaonice, preko Anoda, do Elektrolize.

Prvi je dan bio usmjeren na Ljevaonicu koja je, uvjetno kazano, najjednostavnija za pokretanje, dok je danas naglasak bio na razmatranju zahtjevnosti pokretanja proizvodnje u pogonu Anoda. Premda još nije moguće predvidjeti sve parametre, bitno je naglasiti kako je potrebno ispuniti niz pretpostavki, od tehničkih do financijskih, što neće biti moguće bez konkretnog angažmana svih suvlasnika, u prvomu redu Vlade FBiH, naveli su.

Dodaju kako je ova grupa predana postavljenoj zadaći, a to je oživljavanje proizvodnje u Aluminiju i zbrinjavanje radničke populacije.

Na tom je tragu i danas posebno bilo govora o sudbini Aluminijevih radnika i o iznalaženju načina za premošćivanje aktualne situacije. Pokrenut je niz aktivnosti, u prvomu redu ostvarivanje komunikacije sa čelnim ljudima komercijalnih banaka i kreditnih organizacija, s traženjem maksimalnog razumijevanja za kreditne i druge obaveze koje zaposlenici Aluminija imaju. Bitno je, s obzirom na brojnost pogođene populacije od oko 900 obitelji, postići najveću moguću relaksaciju na tom planu, naveli su iz Aluminija.

(www.jabuka.tv)


10 komentara

  • Ja jedino virujem Draganu. Da nema Dragana ne bi nista, opet cu glasat za njega i ja i brat i svi iz kuce. Da Dragan nije neki dan mora ic u Bihac gledat migrante niko ti ne bi isteka iz zida alminij, ali on mora u Bihac i eto neko isteka alminij bez njegovog znanja. Sad ce nas Dragan opet spasit. Sive lubanje silo, Dragan ima moc…

    13
  • Dok se spremalo iskljucenje struje u Aluminiju Dragan bio u Bihacu i rijesavao migrantsku krizu. Sad kada je iskljucena, steta napravljena e on se sada kao bori za pokretanje proizvodnje. Dragane narod vise niti je glup a ni slijep…A slagan je bezbroj puta od vas istih..

  • Nije mi nevjerojatno što nas smatraju majmunima, jer se tako i ponašamo i što nas bezočno lažu i pljačkaju. Nevjerojatna mi je činjenica da ćemo mi opet glasati za njih na sljedećim izborima, pa opet na sljedećim i tako dok se svi ne preselimo u Njemačku kao perači suđa, babljih guz.ca, WC-ova i prljavih ulica.

  • Dotakli smo moralno dno kako pojedinačno, tako i kolektivno! U Crkvi smo uvijek vidjeli zaštitu bez obzira kakve su nedaće bile, a danas crkveni kafić (tik do same crkve) radi nedjeljom i blagdanima!!!! Što bi fra Didak Buntić rekao na sve ovo? Nismo u stanju zaposliti djecu hrvatskih branitelja i općenito djecu bez roditelja, omogućiti im normalne uvjete i besplatno školovanje, jer uvijek ima netko “potrebitiji”!!! Gašenje Aluminija je samo posljedica cjelokupnog društvenog stanja i, na žalost, OKIDAČ BUDUĆIH DEMOGRAFSKIH PROMJENA koje će, ako nešto iz korjena ne promijenimo, biti neumoljive i to vrlo brzo!

  • Ovo je strasno prvo ugasi proizvodnju pa sad spasavaj pa sta misli koliko ljudi moze zaposliti u toj ljevaonici a koliko znam ovih 900 jos nije dobilo prestanak ugovora o radu znaci trebalo bi im dati placu i za ovaj mjesec a od cega strasno

    • Čuj od čega. Od moje i tvoje plaće. Godinama se stranački pljačkaški projekti financiraju od sredstava iz priračuna. Znači kad god dobiješ plaću ili kupiš nešto u trgovini platiš neko Draganovo sran.e

  • Svaki grijeh će se naplatit na zemlji.Mi sljepi Hrvati ,počelo se nama od naših vraćati i povraćati.Evo do čega vodi lopovluk sebeljublje i kriminal na braći svojoj.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.