Nove zastave spremno dočekuju Sattlera u Širokom Brijegu

Prvi put nakon osam godina na jarbolu ispred zgrade Vlade i Skupštine ŽZH u Širokom Brijegu postavljena je zastava Bosne i Hercegovine, a svoju premijeru doživjela je i zastava Europske unije.

Uz njih na jarbolu se nalazi i službena zastava Županije Zapadnohercegovačke odnosno hrvatskog naroda u BiH te službena zastava Hrvatske zajednice i Hrvatske republike Herceg-Bosne.

Ta zastava inače je jedina izvješena dugi niz godina ispred spomenutih institucija dok se državna posljednji put zavijorila 2015. godine prilikom službenog posjeta visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka i tadašnjeg veleposlanika Japana u BiH. Tada je postavljena 20-ak minuta prije samog dolaska te je uklonjena ubrzo nakon što su izaslanstva otišla iz Širokoga Brijega.

U Širokom prvi put nakon 14 godina trajno postavljena zastava BiH

Ovoga puta, uz službenu zastavu ŽZH, prvi put je izvješena i zastava Europske unije, a pretpostavljamo da je razlog službeni posjet šefa Izaslanstva Europske unije u BiH i specijalnog predstavnika EU u BiH Johanna Sattlera koji u zgradu Vlade i Skupštine ŽZH stiže u ponedjeljak u 12:30 sati.

Kako neslužbeno doznaje portal Jabuka.tv, zastave bi trebale trajno ostati na jarbolima.

Johan Sattler u posjetu Mostaru i Širokom Brijegu

(www.jabuka.tv)

22 komentara

  • Boga se trebamo bojati i slaviti i zahvaljivati mu Činilo i dobra djela.
   No kada je u pitanju nacionalna svijest, to treba razdvojit.
   HDZ i Crkva su plašitelji naroda ionako genetski zatupljenog
   Uzmite samo koliko je Hrvata poginulo i protjerano sa svojih stoljetnih ognjišta…Prije svega braneći dom i boreći se za svoje običaje.
   I sad svinje u odnose jelima i habitima prodaju svumtu žrtvu i ubacuju nas u nakaznu i neljudsku EU.
   Najveću odgovornost pred Mojom će snositi pastiri i vode jer guraju narod u okrilje zla.
   Što se mene tiče ja bih zapalio obe plavo žute zastave.

   Maranatha
   Dodi gospodine u zemlju Hrvata

 • A di ćeš ako nećeš u EU. Hoćeš mudžahedinima. Nije problem EU, problem su ljudi pa o naši Hrvati koji se odreknu svoje vjere kako bi im koji ojerčić ostao. Šra se čudite kad kod nas u srcu hrvatstva 30 posto vjernika ide redovno na misu a id tih 30 otprilike 10 posto stvarno sluša misu i poštuje Božje i crkvene zakone. Ostali blenu. Uskoro će na Širokom umjesto zvona odjekivati zavijanje hodže. Sami smo krivi.

 • Meni viŝe smeta EU zastava. Oni nama sve ovo rade. I ko nas je pito želimo li u tu uniju koja se raspada? Koja je leglo nakaznosti, razvrata, pedofila….svega naopakog i pogrešnog. Oni su i stvorili ovu nakaznu tvorevinu. Sve mi žalije mojih poginulih prijatelja

 • To znaci ZZH je postal projekat kriminalne organizacije zvana “EU”, za interse SADa, preko izdajnickog Zagreba. Koliko Iskariota, jebote.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.