Johan Sattler u posjetu Mostaru i Širokom Brijegu

Šef Izaslanstva Europske unije u BiH i posebni predstavnik EU u BiH, veleposlanik Johann Sattler posjetit će u ponedjeljak, 11. prosinca, Hercegovačko-neretvansku i Županiju Zapadnohercegovačku.

Kako je najavljeno, veleposlanik Sattler će se sastati s predstavnicima i zastupnicima skupština i članovima vlada spomenutih županija te održati političke razgovore tijekom kojih će se govoriti o procesu pristupanja Uniji, strateškom razvoju zakonodavstva i politike, kao i o EU programiranju i financiranju.

Početak posjeta najavljen je za 9:00 sati susretom izaslanstava ispred zgrade Skupštine HNŽ-a u Mostaru.

Izjave za medije planirane su u 9:45 sati u prostorijama zgrade Skupštine kada će se medijima obratiti Džafer Alić, predsjednik Skupštine, Marija Buhač, predsjednica Vlade HNŽ-a i veleposlanik Sattler.

Nadalje, u 12:30 sati počinje susret izaslanstava ispred zgrade Vlade Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu i početak službenog sastanka, a izjave za medije planirane su u 13:15 sati u prostorijama zgrade Vlade kada će se medijima, uz veleposlanika Sattlera, obratiti i Ivan Jelčić, predsjednik županijske Skupštine te Predrag Čović, predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke.

Dodatno, mediji mogu snimiti i početak političkih dijaloga na koji su pozvani svi zastupnici skupština i članovi vlada dvije županije, kao i tajnici ministarstava, a koji su planirani nakon izjava za medija u Mostaru (u skupštinskoj dvorani HNŽ-a, Ulica Jakova Baruha Španca 2) i u Širokom Brijegu (hotel Park, Trg dr. Ante Starčevića 4).

Nove zastave spremno dočekuju Sattlera u Širokom Brijegu

(www.jabuka.tv | Foto: Armin Durgut/Pixsell)

15 komentara

 • A naši vrli političari će s njim razgovarati engleski ili njemački? Koji jezik naši političari govore???Ah da, samo jezik mita, korupcije i lopovluka….

 • Tko od nasih politicara u zupaniji i gradskoj upravi prica engleski .? Nitko.! Miro nesto malo zna a ovo ostalo nitko….

 • Koji jadni i neuki komentari i kaže netko iz mase ,plata umjesto plaća,ovdje svatko piše što želi od kada i tuge Vardara do triglava obavještajci aid itd,toliko o sorošijadi koja drži ove

  • Za 8.31
   Čuj “pod starost” da ti nameću riječnik?
   Kakav glupav komentar?
   “Pod starost” je možda tebi ali je nekome “pod mladost”. Zašuti i ne pričaj gluparije.

 • Što se tiče stranih jezika, sramota velika. Ni Miro, ni Vinko beknuti ne znaju. A ni mnogi drugi koji bi trebali znati.

 • Što bi trebali znati engleski jezik? Pa ni oni koji dolaze ne znaju Hrvatski. Pitajte Francuze koliko njih govori engleski? Nitko, jer čuvaju svoje…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.