Nova Vlada ŽZH već u petak?

Odgovor na pitanje što je s formiranjem vlasti u zapadnoj Hercegovini javnost bi mogla dobiti ovog petka kada je zakazana Skupština Zapadnohercegovačke županije, budući da na njoj postoji mogućnost za imenovanje nove županijske Vlade.

Naime, iz dobro obaviještenih izvora Dnevni list doznaje kako je jedna od točaka dnevnog reda izbor i imenovanja, pa iako nije konkretno navedeno čega, postoji velika mogućnost da to upravo bude nova Vlada ŽZH-a.

Dnevni list podsjeća da dosadašnji proces unutarstranačkog dogovaranja u HDZ-u BiH oko podjele resora u budućoj izvršnoj vlasti protječe kao i uvijek uz određene trzavice na relaciji Široki Brijeg – Ljubuški, no prema svemu sudeći, takvo se stanje konačno prevladalo čime su se stvorili uvjeti da županija konačno dobije kormilo.

Mandatar za formiranje nove Vlade će ponovno biti aktualni županijski premijer Zdenko Ćosić, a do sada su se u javnosti pojavljivala i moguća imena novih ministara, poput predsjednika Općinskog vijeća općine Ljubuškog Tonija Kraljevića koji bi na tu poziciju mogao doći umjesto dosadašnjeg ministra financija Radoslava Luburića.

Ukoliko bi ljubuški HDZ dobio i Ministarstvo unutarnjih poslova kako se spekulira još od dovršetka izbora, onda je jasno kako bi poredak i odnos snaga HDZ-ovih organizacija u županiji ponovno trebao biti raspodijeljen po principu da širokobriješki HDZ dobiva premijera, a ljubuška organizacija dva ministarstva.

(Dnevni list)3 komentara

  • Zašto se djeci novorođenoj ne može upisati matični brojevi?djeca moraju i liječniku a nemaju ni porodiljne ni dječiji nadoplatak?’

  • Zato sto nemaju vremena gospoda za to nego se bave sredjivanjem poslova rodbini tako da pošten čovjek ne moze dobit posao. Briga ikoga obični gradjanin

  • Točka izbor i imenovanja su biranje članova u stalna radna tijela a ne nove vlade koliko sam upućena nisu popunjena sva mjesta u stalna radna tijela zbog toga je sada ta točka stavljena za to….

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.