Nogometni savez BiH očekuje da klubovi naprave udrugu premijerligaša

Nogometni savez Bosne i Hercegovine u utorak se oglasio preko priopćenja za javnost u kojem između ostalog poziva sve premijerligaše za formiranje njihove udruge.

Iz krovne kuće bh. nogometa su se oglasili prije svega nakon nekoliko nemilih scena koje su se događale na stadionima u BiH prošlog vikenda, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Imajući u vidu određene komentare i upite na koji način će Savez reagirati nakon svega što se događalo posljednjeg vikenda na našim premijerligaškim stadionima, želimo sportsku javnost obavijestiti da su nadležna tijela i odbori Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, u skladu sa svojim statutarnim nadležnostima, poduzeli odgovarajuće aktivnosti u pravcu rješavanja trenutne situacije u natjecanju BH Telekom Premijer lige BiH i zaštite integriteta natjecanja.

U tom smislu, potrebno je napomenuti da su propisi i akti NS BiH relevantni dokumenti, a izvještaji službenih lica vjerodostojna podloga na osnovu koje će natjecateljska i disciplinska tijela Saveza voditi postupak, donijeti adekvatne odluke i izreći sankcije za organizatore i počinitelje disciplinskih prekršaja.

Međutim, ovom prilikom želimo napomenuti da su u skladu s propisima NS BiH i važećim zakonima, klubovi isključivo odgovorni za organizaciju utakmice, uključujući prije svega sigurnosne aspekte.

Savez čvrsto i odlučno stoji na stanovištu kako huliganima nije mjesto na tribinama, a da nacionalizmu i šovinizmu ne treba dati ni milimetar prostora, ali u borbi sa takvim pojavama i drugim devijantnim ponašanjima, pored svih mjera i raspoloživih resursa NS BiH, neophodna je reakcija svih klubova i nadležnih službi sigurnosti.

Kako što smo to i ranije činili, ovim putem ponovo pozivamo klubove BH Telekom Premijer lige BiH da poduzmu aktivnosti na formiraju udruge premijerligaša, koja bi imala ingerencije za vođenje natjecanja

Svjesni kompleksnosti situacije, dajemo punu podršku ovoj incjativi, čija realizacija bi omogućila Savezu da u punom kapacitetu izvršava svoje redovne statutarne aktivnosti i ostvaruje definirane ciljeve.

Želimo naglasiti kako se NS BiH, uz alaramantno stanje u kojem se trenutno nalazi sport i ostali sportski savezi u našoj zemlji, bori sa svim pratećim poteškoćama i dosljedno realizira zadatke u skladu sa strateškim opredjeljenjima.

Adekvatnom primjenom propisa i smjernica od strane FIFA-e i UEFA-e, a bez obzira na populističke i jednostrane poruke iza kojih se kriju pojedinci i njihove slabosti, NS BiH će nastojati postići najbolje rezultate ne osvrćući se na date okolnosti realnosti koja nas okružuje.

Odbor za Natjecanje i Disciplinsko povjerenstvo će na današnjim sjednicama definirati konkretne mjere i njihove odluke će biti objavljene, a NS BiH će nastaviti svoj rad zacrtanim razvojnim putem uz dalje aktivnosti na prelasku trenutnog stanja u premijerligaškom natjecanju, s ciljem stvaranja ambijenta koji će, prije svega, osigurati sigurnosne uvjete na stadionima i kvalitetne nogometne predstave na zadovoljstvo svih navijača, navodi se u priopćenju.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.