Njemačka: Zbog najvećeg štrajka u posljednjih 30 godina, obustavljeni svi letovi i vožnje

U ponedjeljak, 27. ožujka, u Njemačkoj je počeo najveći u posljednjih 30 godina štrajk javnog sektora, koji je uglavnom fokusiran na javni prijevoz.

Zbog toga je obustavljen rad većine autobusa, vlakova i zrakoplova, a glavni razlog štrajka je ignoriranje zahtjeva za povećanjem plaća, prenosi Hina.

Državni štrajk upozorenja koji je organiziralo nekoliko sindikata službeno je počeo u ponedjeljak u ponoć u Njemačkoj. Pripreme za štrajk već su izazvale velike prekide putovanja tijekom vikenda.

Sindikati su u slijepoj ulici u pregovorima s poslodavcima u javnom sektoru u nekoliko transportnih sektora, uključujući željeznički, lokalni javni prijevoz i osoblje zračnih luka. Nakon što nisu dobili zadovoljavajući odgovor od poslodavaca organizirali su štrajk.

Svi veći njemačke međunarodne zračne luke su pogođene štrajkom izuzev zračne luke BER Berlin Brandenburg.

U najvećoj zračnoj luci u Frankfurtu svi dolazni i odlazni letovi su otkazani tijekom ponedjeljka ili označeni kao odgođeni cijeli dan u slučaju nekih dugih letova.

Međunarodna zračna luka u Munchenu je u međuvremenu već prekinula letove u nedelju u očekivanju štrajka i njegovih posljedica. Svi putnički letovi su bili isključeni i u ponedjeljak.

Berlinska zračna luka BER je jedina koja nije pogođen štrajkom. Njezine online ploče za dolaske i odlaske izgledale su relativno normalno u ponedjeljak rano ujutro, osim što su pomjereni svi redovni domaći letovi iz drugih dijelova Njemačke.

Štrajkovi će također zaustaviti komercijalne i putničke brodove u nekoliko velikih luka. Njemačka željeznička mreža je na sličan način paralizirana. Pogođeni su međugradski i regionalni vlakovi i lokalni javni prijevoz, više od 30.000 željezničara pridružilo štrajku u ponedjeljak.

Spremnost na štrajk je vrlo visoka, a bijes među radnicima zbog zastoja od strane poslodavaca je ogroman. Danas štrajkamo jer nam u kolektivnom pregovaranju, unatoč teškoj financijskoj situaciji mnogih radnika, nije predočeno ništa što bi bilo vrijedno ozbiljnih pregovora, rekao je član pregovaračkog odbora željezničkog sindikata Kristian Loroch.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.