Na inicijativu roditelja postavljen osvijetljeni znak pješačkog prijelaza

U Ulici kralja Tomislava, u neposrednoj blizini Osnovne škole fra Didaka Buntića Čitluk, prije nekoliko dana postavljen je osvijetljeni prometni znak koji ukazuje na prethodno, vidno istaknuti, pješački prijelaz.

Riječ je o još jednom uspješno realiziranom projektu Vijeća roditelja navedene škole koji su već duže vrijeme tražili dodatno obilježavanje ceste na kojoj svakodnevno cirkulira veliki broj učenika osnovne škole.

Vijeće roditelja predložilo je inicijativu Školskom odboru koji ju je jednoglasno usvojio te je, slijedom toga, poslan i službeni zahtjev Javnom poduzeću Ceste Federacije BiH, koji je realiziran u vrlo kratkom
roku.

Ostvarili smo kontak s g. Reufom Boračićem, voditeljem odjeljenja sigurnosti prometa u JP Ceste Federacije koji nam je potvrdio kako je zahtjev zaprimljen te je, u skladu sa istim, izašao na teren i snimio situaciju oko škole. Pješački prijelaz u neposrednoj blizini škole prvotno je dodatno istaknut žutom bojom, a obećao je postavljenje i poluportalnog stuba s led rasvjetom i plavim prometnim znakom da je pješački prijelaz u blizini. Već za desetak dana znak je postavljen zbog čega smo, kao Vijeće roditelja, jako sretni i izuzetno zahvalni g. Boračiću na razumijevanju i brzoj intervenciji, rekla je predsjednica Vijeća roditelja OŠ fra Didaka Buntića, Marija Bulić.

Linearno osvjetljenje pješačkog prijelaza uvelike povećava vidljivost pješaka. Riječ je o LED lampi, visokog intenziteta, ugrađenoj na podnožje znaka s usmjerenim svjetlom na područje samog pješačkog prijelaza te horizontalnim raspršivanjem svjetlosti do ruba same ceste.

Nekoliko dana prije, pješački prijelaz je dodatno istaknut žutom bojom, kako bi se dodatno zaštitilo sve sudionike u prometu, s naglaskom na pješake, a vozače se potaknulo na savjesniju vožnju cestom u blizini osnovne škole.

Iz Vijeća roditelja su istaknuli kako su, kao roditelji, svjesni svih opasnosti u prometu s kojima se susreću djeca te će i dalje surađivati sa Školom i lokalnom zajednicom na aktivnostima za dobrobit učenika i njihovih nastavnika.

(www.jabuka.tv | Foto: Brotnjo.info)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.