Niste zadovoljni novom bojom kose? Uz ove trikove možete popraviti situaciju

Sigurno vam se barem jednom dogodilo da niste zadovoljni onim što je frizerka napravila vašoj kosi ili što ste vi sami pokušali izvesti u kućnoj radinosti.

No ako je problem u nijansi koju ste neočekivano dobili, ne trebate paničariti – postoji čak nekoliko načina za spašavanje situacije.

Ako je boja presvijetla

Ovo je situacija koja se najlakše rješava. Kako biste popravili stvar, kosu jednostavno ponovno obojite. No da biste izbjegli nepotrebna oštećenja kose, odaberite boju koja je tek nijansu ili dvije tamnija od dobivene i držite je pola preporučenog vremena.

Ako je boja pretamna

Kod ovog problema bi vam mogla pomoći soda bikarbona, piše Index Rouge. Naime, ako vam se nova boja ne sviđa jer je tamnija od one koju ste željeli, jednostavno odmah nakon bojenja kosu operite šamponom u koji ste umiješali žličicu sode bikarbone. Nanesite smjesu na kosu i ostavite da djeluje otprilike pet minuta te je potom dobro isperite.

Ako vaša kosa ima narančast odsjaj

Narančast odsjaj često je rezultat posvjetljivanja kose, a rješenje ovog problema krije se u ljubičastom preljevu.

Ako vaša kosa ima zelen odsjaj

“Zelena” kosa je rezultat prečestog bojenja, a ako vam intenzivne maske za kosu ne poprave stvar, pokušajte na kosu nanijeti kečap. Da, dobro ste pročitali. Ostavite ga da djeluje nekoliko minuta te nakon toga dobro operite kosu. On bi svojom crvenom bojom trebao neutralizirati zelenu.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.