Ništa od kolektivnog u HNŽ: Sindikati srednjih škola traže da se svima jednako povećaju plaće

Iako je jutros bilo najavljeno, ipak nije došlo do potpisivanja Kolektivnog ugovora za djelatnost srednjeg obrazovanja u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

Ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a Rašid Hadžović u izjavi za medije je kazao da je na jučerašnjoj sjednici Vlade donesen Prijedlog izmjena i dopuna Kolektivnog ugovora za srednje obrazovanje.

Predstavnici sindikata tražili su dodatno vrijeme da se te stvari usuglase. Nadam se da će se to u narednom razdoblju brzo riješiti i da će se i ovaj 16. Kolektivni ugovor brzo potpisati. Imali smo najbolju namjeru da i ovaj Kolektivni ugovor uspješno privedemo kraju i da novoj Vladi ostavimo fin početak, kojega mi nismo imali. Vidjet ćemo što će se u narednom razdoblju događati, rekao je ministar.

Foto: Fena / Rašid Hadžović

Predsjednik Sindikata srednjih škola HNŽ-a Josip Milić Feni je pojasnio kako je ponuda Vlade bila da nastavnom osoblju ide povećanje dva puta po pet posto, spremačicama i domarima 13 posto, a nenastavnom osoblju, odnosno pedagozima, tajnicama i računovođama, od 5 do 7 posto.

Izvršili smo anketiranje članstva i većina je za to da tražimo svima 10 posto, odnosno da ne pristajemo na to da jedni dobiju pet, a drugi deset posto. Takav je stav članova i mi poštujemo odluku našega članstva, podvukao je on.

Dodao je da se sve događalo brzo, ali su se, kako kaže, čuli s premijerom i ministrom.

Rekli smo im svoj stav. Ministar je iznenađen i kaže da oni ostaju pri svome. Vidjet ćemo što će donijeti idući tjedan. Idući koraci zavise od toga kako će se odvijati situacija, zaključio je Milić.

(Fena | Foto: Getty images)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.