New Jersey planira napraviti novu stazu po specifikacijama Formule 1

Popularnost Formule 1 na američkom tržištu je porasla je brzo i značajno u proteklih nekoliko godina, a sada će SAD dobiti još jednu stazu na kojoj će se moći održavati utrke.

SAD trenutno u kalendaru Formule 1 imaju tri utrke, a koliko je najbrži cirkus na svijetu dobio na popularnosti najbolje govori činjenica da je gradonačelnik Atlantic Cityja u New Jerseyu odobrio izgradnju nove staze i to prema specifikacijama Formule 1.

Riječ je o investiciji vrijednoj 2,7 milijardi dolara u sklopu koje će biti izgrađena nova staza na prostoru stare zračne luke, a uključivat će prodavaonice i stazu dugu 3,9 kilometara. Očekuje se da će gradnja trajati šest do devet godina, što znači da bismo mogli očekivati eventualnu utrku Formule 1 tek nakon završetka desetljeća.

Mnogi će reći da SAD-u nisu potrebne četiri F1 utrke, posebno zbog činjenice što legendarne staze poput Hockenheimringa i Sepanga više nemaju mjesto u F1 kalendaru, no ipak se zaboravlja veličina SAD-a, piše Klix.

U sezoni 2020. godine su održane tri utrke u Italiji, zemlji koja je 32 puta manja od SAD-a, ali žalbi nije bilo jer su sve tri ponudile različite stvari zahvaljujući svom unikatnom identitetu.

To se odnosi i na SAD, utrka u Miamiju se razlikuje od one u Teksasu, a svoj identitet će imati i utrka u Las Vegasu.

Godine 2011. je bilo pokušaja izgradnje staze u Weehawkenu u New Jerseyju, no projekt je otkazan zbog brojnih financijskih i ugovornih problema.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.