Čović: Formirat ćemo Vladu FBiH bez obzira na to jesu li dopredsjednici suglasni

Dopredsjedatelj Doma naroda BiH Dragan Čović je nakon sjednice ovog tijela govorio o aktualnostima, pogotovo o formiranju Vlade FBiH zbog čega ga karakteriziraju kao optimista.

Prvo je govorio o temama sa sjednice Doma naroda i optužbama da je Kolegij svojevoljno donio odluku o skidanju nekoliko točaka s dnevnog reda.

Želja je da sve ono što godinama stoji u Parlamentu prođe Vijeće ministara i da onda imamo korektno sagledanu cjelinu, rekao je.

Nakon toga se osvrnuo na komentar Safeta Softića o formiranju Vlade FBiH u kojem kaže da međunarodne zajednice Dragana Čovića zovu Mister optimistom.

Optimizam je nešto što je pozitivno, ja se nadam da ću takav ostati. Ako ne vjerujete u to što radite, što onda uopće radite svoj posao, sklonite se da onaj tko vjeruje pokuša nešto napraviti. I nastavit ću biti optimističan, kao što sam optimističan da ćemo dobiti Vladu FBiH 6. travnja jer je to krajnji rok, kao što je danas krajnji rok da dostavimo prijedloge ministara predsjednici FBiH koja bi u srijedu trebala imenovati novi saziv i ponuditi svojim dopredsjednicima da daju suglasnost na to, naveo je on, prenosi Klix.

Kaže da će formiranje vlasti biti provedeno bez obzira na to što neće biti suglasni svi u rukovodstvu FBiH.

Bez obzira kako će netko od dopredsjednika reagirati na to, učinit ćemo sve da uistinu imamo Vladu nakon četiri godine blokade Vlade koja se stavlja nama na teret.

Na pitanje je li spreman razgovarati sa SDA u slučaju da ne bude moguće formirati vlast kako je do sada zamišljeno, on navodi da “sa svakim treba razgovarati”.

Jedan dobar dio mojih suradnika, razgovara s predstavnicima SDA. Ja nisam u takvoj poziciji i položaju. Takvih inicijativa nedavno nije bilo. Ranije jeste, ali se nisu realizirane, naveo je.

Službeno: Ovo su HDZ-ovi kandidati za ministre u Vladi FBiH

Kaže kako sada postoji nova parlamentarna većina u FBiH koja treba završiti posao koji je započela.

Odgovor na spinove onima koji ne mogu prihvatiti činjenicu da su postali opozicija nakon dugo godina rada. Dat ću doprinos svakome da zajedničkim rješenjima pokušamo napraviti iskorak, rekao je.

Na pitanje očekuje li nove izmjene Ustava FBiH koje bi donio visoki predstavnik, odgovara:

Niti iščekujem, niti što mislim o tome. Ranije su se neki radovali intervenciji visokog predstavnika, danas zagovaraju da se to nipošto ne smije uraditi. Pozivam kolege koji su snažno podržavali opstojnost OHR-a, a ja sam govorio da je vrijeme da se ugasi taj mandat i u prvoj fazi izmjesti izvan BiH. Te kolege su tada podržavale OHR jer su mislili da će donositi odluke koje će njima odgovarati, zaključio je Čović.

(www.jabuka.tv | Foto: Fena)

1 komentar

  • Zasto HDZ i Covica nikada od Dejtona do danas ne zanima min branitelja… Ili je to crvena linija o kojoj bosnjacka strana nece da cuje…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.