Nešto se radi oko sportske dvorane u Mostaru, završetak radova očekuje se pred izbore 2070. – Jabuka.tv

Nešto se radi oko sportske dvorane u Mostaru, završetak radova očekuje se pred izbore 2070.

Nesuđena Gradska sportska dvorana u Mostaru počela se graditi davne 1985. godine, tada je nazvana Kulturno – sportski centar.

Nakon što je taj projekt u međuvremenu zastario, a započete betonske konstrukcije postale nefunkcionalne, napravljen je novi projekt 2008. godine, a čiji se završetak čeka do dana današnjega.

Ukupno trideset pet godina Mostarci i Mostarke čekaju na jedan multifunkcionalan sportski objekt u kojemu bi nastupala njihova djeca u više sportskih klubova. Teško je više reći koliko je u ovaj megaprojekt “ulupano” milijuna i milijuna maraka, ali konačan završetak dvorane se nikako ne nazire.

Povremeno se na ovoj lokaciji pojave velike dizalice i nekoliko desetaka radnika posebno pred neke velike svečanosti ili Opće izbore (s obizrom da građani Mostara godinama nisu imali lokalne izbore), ali sve na tome ostane, radnici i građevinski strojevi se brzo pokupe.

S tim tempom, stepenica po stepenica, stubac po stubac, za očekivati je da će neki novi gradonačelnik Mostara svečano prerezati vrpcu na otvaranju dugo iščekivane mostarske sportske dvorane uoči (nekih) izbora daleke 2070. godine, evo barem 50 godina kasnije. Pa što bi vi?

Oko objekta gdje započeta mostarska sportska dvorana, ponovno su se nakon dugo vremena pojavili radnici

Tako su se ovih dana ponovno pojavili radnici oko “pokušaja od dvorane” koji su počistili smeće, uredili okolnu rusovinu i draču koja je s ulice pokrivala ovaj simbol neuspjeha vlasti. Sada se barem ponovno bolje vidi kako je dvorana nezavršena.

Koliko će se radnici na ovom prostoru zadržati, za sada nije poznato, vjerojatno će otići s čim malo izblijede predizborni plakati.

Ali mostarski sportaši ne trebaju brinuti. I dalje će svoje treninge imati u skučenoj i trošnoj školskoj dvorani na Bijelom Brijegu, a najavažnije je da budu strpljivi i mirno čekaju svoj termin za treninge.

Svakako da su za pohvalu bilo kakvi radovi, međutim, razuman čovjek će se zapitati do kada će trajati ovakvo “zamazivanje očiju” i vrijedi li se uopće više pitati hoće li sportaši grada na rijeci Neretvi dobiti pristojan dom a njihovi sugrađani lijepo mjesto u kojemu ću moći posjetiti sportske, glazbene i kulturne manifestacije.

(www.jabuka.tv)


20 komentara

 • Bitno je da je već godinama na tom sramotnom gradilištu troje ljudi na plaćama i to nemalim plaćama. Njih fino boli uho, a laste dolaze i odlaze.

 • Doći ce vama žugatorima i migranti i umjesto crkve dzamija i odrubljivanje glava od narandzastih kombinezona, onda vam nece biti do nezadovoljstva zbog dvorane, zbog sahtova. Tako je to kad se trazi kruha oreko pogace

 • Doći ce vama žugatorima i migranti i umjesto crkve dzamija i odrubljivanje glava od narandzastih kombinezona, onda vam nece biti do nezadovoljstva zbog dvorane, zbog sahtova. Tako je to kad se trazi kruha preko pogace

 • 20070 bit će otvorenje,!?
  Dijete koje se danas rodilo imat će 50 godina.
  Kome ovakve gluposti padaju na pamet da se o njima piše.

 • Onima kojima je stalo što više oblatiti, prikazati kako ništa ne valja osim njih koji uvije negativno pišu. Možete napisati tekst kako je netko doktorirao atomsku fiziku ili postao akademik ili nekoga spasio vjerujte da neće biti dva komentara osim ako je iz naseg grada odmah ce se pronaci netko tko je susjed,poznanik, ili ako ga uopce ne poznaje, tko ne može podnijeti uspjeh. Ili ako stavite kako se nešto napravilo idmah se izvuku sve negativnosti. Nije normalno za čovjeka da vidi samo negativno, valjda neka vrsta bolesti

 • Bravo za naslov i satiru hahaha! Odličan članak. Preslik sličnih projekata i projektića i u susjednim općinama (npr. kolektor otpadnih voda u mom/našem Širokom) koje nam lokalne vlasti prave već desetljećima . Ove godine je ponovno zadnjih dana izveden bager na mjesto “zamišljenog” kolektora te bace pokoji krug s njim svako par dana hahaa! Još jednom bravo za naslov i članak.

 • Fenomenalan naslov! Clanak nisam ni citao! Nema potrebe! Ovo je kriticko novinarstvo! Ovo je novinarstvo kakvo treba biti! Jos kad bi objavljivali cinjenice o covid19, mogao bi se krizni stozerasi bez dodataka na placu ili bez posla ostati! Samo istinite cinjenice trazimo, nista drugo!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.