Kako se dogodila jedna od najvećih tragedija u Posušju?

Nakon jučerašnje tragedije koja je pogodila BiH, kada je u novogodišnjoj noći stradalo osmero mladih Posušana, stiglo je i službeno  priopćenje Ministarstva unutarnjih poslova ove županije.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.


Dana 1. 1. 2021. godine u 10.05 sati, PU Posušje je zaprimila prijavu da je u vikend kući koja se nalazi u mjestu Tribistovo, općina Posušje, smrtno stradalo osam osoba.

Na mjesto događaja izišli su djelatnici Doma zdravlja Posušje i policijski službenici PU Posušje koji su zajedno sa dežurnim županijskim tužiteljem na mjestu događaja izvršili očevidne radnje kojom prilikom su utvrdili da su smrtno stradali:

Ivan Miličević, rođen 29. 8. 2001. u Posušju, nastanjen u Poklečanima, Posušje,  Stipe Romić, rođen 27. 9.2001. u Posušju nastanjen u Poklečanima, Posušje,  Mirela Rezo rođena 8. 9. 2001. u Švicarskoj nastanjena u Posušju,  Žana Pavković, rođena 15. 9. 2001. u Splitu nastanjena u mjestu Vrpolje, Posušje,  Mia Soldo, rođena 4. 8.2001. u Splitu nastanjena u Sutini, Posušje,  Stipe Pavković, rođen 22. 9.2001. u Mostaru nastanjen u Vrpolju, Posušje,  Marija Pavković, rođena 16. 4. 2001. u Splitu nastanjena u Vrpolju, Posušje,  Stjepan Jukić, rođen 9. 8.2001. u Mostaru nastanjen u mjestu Batin, Posušje.

Također, izvršenim očevidom je utvrđeno da se najvjerojatnije radi o gušenju, a po nalogu dežurnog županijskog tužitelja u Širokom Brijegu, smrtno stradale osobe su prevezene na Odjel patologije SKB Mostar gdje će biti izvršena obdukcija, nakon koje će, a eventualno i drugih potrebnih vještačenja, biti poznat uzrok smrti, navodi se u priopćenju MUP-a ZHŽ.


Trenutno se nalazim u Sarajevu, u koji sam došao prije tragedije. Od kolege koji je radio očevid sam saznao da je, neslužbeno, utvrđeno da je agregat iz kojeg je i iscurio smrtonosni ugljični monoksid, uzrok smrti osam mladih u novogodišnjoj noći, rekao je Josip Aničić za Radiosarajevo.ba.

On kaže, naravno, još je to neslužbeno, da se agregat nalazio u jednoj manjoj prostoriji nalik na ostavu.

Na dočeku bilo 14 mladih: Prozor bio napola otvoren, agregat radio

Kako mi je kolega rekao ta ostava u kojoj je bio agregat prozorčićem je bila povezana s većom prostorijom u kojoj su se mladi nalazili, i u kojoj je došlo do tragedije, dodao je Aničić.

Iz iskustva kažem da ćemo teško danas dobiti rezultate obdukcije. Moje je mišljenje da će se obdukcija raditi dva dana, tako da ćemo tek u ponedjeljak ili utorak moći kazati točan uzrok smrti. Koliko sam uspio saznati, od svih preminulih će se odmah uzeti krv i urin i dati na analizu, kazao je Josip Aničić.

Danas Dan žalosti: Cijela BiH tuguje za mladima iz Posušja

Tisuće Posušana odalo počast tragično preminulim mladim sugrađanima

(www.jabuka.tv)

12 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.