U Hrvatskoj novi zakon: Od danas su zabranjene petarde – Jabuka.tv

U Hrvatskoj novi zakon: Od danas su zabranjene petarde

Hrvatski sabor je prije dva tjedna, točnije 18. prosinca 2020. godine, donio Zakon o eksplozivnim tvarima kojim je zabranjeno korištenje pirotehničkih sredstava kategorija F2 i F3.

Taj akt je na snazi od danas.

S obzirom na nedavne događaje, apeliralo se na nekorištenje petardi i u razdoblju u kojemu su bile dopuštene, ali one su u novogodišnjoj noći ionako odjekivale diljem Hrvatske. Prijatelji životinja zahvaljuju građanima koji su se odazvali apelima, a građane koji posjeduju petarde i redenike mole da ih predaju MUP-u ili vrate u trgovine gdje su ih kupili s obzirom na to da je s današnjim danom stupila na snagu zabrana prodaje i uporabe.

Ukazuju i da slab odaziv na apele pokazuje još jedan razlog zašto je zakonska zabrana bitna i zašto je to jedini učinkovit i nužan način za zaštitu građana i životinja te postizanje mira i sigurnosti.

Vjeruju da je ovo samo prvi značajan korak da se Zakon o eksplozivnim tvarima u potpunosti ispravi u smjeru potpunog ograničenja uporabe pirotehnike koja je opasna kada se nađe u rukama građana.

(www.jabuka.tv)


12 komentara

    • Bravo, svaka čast na komentaru! Normalna osoba nije željna pucnjeva i baruta, a tome uči i svoju djecu! Nadam se da će zatucani kockoglavi primitivci i njihova divlja dječurlija to uskoro shvatiti.

  • Ma valja ono koju i zapalit da rastra maglu malo meni su naj smijesni ovi zastita zivotinja smeta zivotinjam golemo sta ce smetat kerini sto se puca nemoj mu je u kucu bacat nide veze o cemu oni raspravljaju telci jedni

    • Vidi se da tebi nedostaje rat. Ti bi još pucao i ubijao. Tako sve i počinje prvo malo bacanje petardi, pa plašenje životinja, pa pnda ubijanje iz zabave, pa kada to dosadi prelazi se na ljude.

    • Ovo je pravi primjer da onaj ko ne voli životinje ne voli ni ljude. On bi malo pucao a ne zna šta petarde rade djeci sa autizmom. Prije 10 dana sam pogledala video djevojčice sa autizmom i kako se ponaša kada čuje petarde. To je strava i užas. Ali gospodin hoće malo da puca jer ga briga za duge samo za sebe, jer se zemaljska kugla okreće samo radi njega.

  • Budite vI prijatelji životinja normalni pa budite prijatelji ljudima u potrebi,a okanite se ćukenja pomozite bolesne,ožalošćene,nezasposlene,stare i nemoćne,djecu bez roditelja i skrbi,stradale na mnoge načine……

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.